Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επιστροφή της Lancia θα γίνει με ηλεκτρικό SUV!

Ελλάδα 10:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η επιστροφή της Lancia θα γίνει με ηλεκτρικό SUV!

ΝΕΑ

Η επιστροφή της Lancia θα γίνει με ηλεκτρικό SUV!

ΝΕΑ

Μέσω της στενής συνεργασίας με την DS και με ηλεκτρική καρδιά, αναμένεται το 2025 να επιστρέψει στην αγορά η ιστορική Lancia.

Advertisement
Advertisement

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας, η DS Automobiles, μέλος της Stellantis, ανακοίνωσε ότι το SUV DS 7 θα μετατραπεί σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο από το 2025.

Αυτή η σημαντική αλλαγή ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση της μάρκας να υιοθετήσει την ηλεκτρική κινητικότητα και να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα.

Το ηλεκτρικό DS 7 θα σηματοδοτήσει το παρθενικό εγχείρημα της DS Automobiles στην αγορά των ηλεκτρικών SUV, συμβολίζοντας μια κομβική στιγμή στην ιστορία της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία της DS με τη Lancia, μια άλλη ιστορική μάρκα, στηρίζει αυτόν τον μετασχηματισμό. Και οι δύο εταιρείες αποτελούν μέρος της κοινοπραξίας Stellantis και η συνεργασία τους θα αποφέρει όχι μόνο το ηλεκτρικό DS 7 αλλά και ένα αντίστοιχο SUV της Lancia.

Αυτή η εξέλιξη έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Lancia, καθώς αποτελεί την πρώτη της είσοδο στην κατηγορία των SUV στην αξιοσημείωτη 117χρονη κληρονομιά της.

Το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο DS 7 αναμένεται να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα STLA Medium, παρόμοια με την Peugeot e-3008.

Advertisement

Αν και οι συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί πλήρως, το μοντέλο προβλέπεται να προσφέρει μια εντυπωσιακή αυτονομία, που θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα στις βασικές διαμορφώσεις και ενδεχομένως θα ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα στις εκδόσεις με υψηλότερο εξοπλισμό.

Επιπλέον, το DS 7 θα επωφελείται από μια αρχιτεκτονική φόρτισης 400V, η οποία επιτρέπει την ταχεία φόρτιση από το 20% στο 80% σε μόλις 27 λεπτά.

Advertisement

Η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού DS 7 θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της Stellantis στο Melfi της νότιας Ιταλίας, μαζί με το νέο Jeep Compass, το οποίο μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα STLA Medium.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα φανταζόσασταν έτσι τη νέα Lancia Ypsilon;
Τη λιγουρεύεστε; Lancia Delta Integrale έτοιμη για το Σαφάρι!
Η Lancia Pu+Ra HPE στο δρόμο!

 

Advertisement