Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δε θα πιστέψετε πόσα παίρνει ο αρχηγός της Γαλλικής Stellantis

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δε θα πιστέψετε πόσα παίρνει ο αρχηγός της Γαλλικής Stellantis

ΝΕΑ

Δε θα πιστέψετε πόσα παίρνει ο αρχηγός της Γαλλικής Stellantis

ΝΕΑ

Δεν περιμέναμε το κορυφαίο στέλεχος ενός τόσο μεγάλου ομίλου να αμείβεται με ψίχουλα, ωστόσο οι αριθμοί που συνοδεύουν τον Carlos Tavares προκαλούν ίλιγγο.

Advertisement
Advertisement

Τα μεγάλα ποσά τον έβαλαν στο στόχαστρο της γαλλικής κυβέρνησης, και ο λόγος είναι προφανής.

Η γαλλική κυβέρνηση λοιπόν αντέδρασε στα 19 εκατομμύρια ευρώ τα οποία μπήκαν στο ταμείο του γνωστού CEO το 2021, καθώς τους ανήκει το 6,15% της Stellantis. Διέρρευσε δε, ότι θα πρέπει να ελέγχονται όλα τα υψηλά αμειβόμενα στελέχη μεγάλων εταιρειών. Ο Πορτογάλος που βρέθηκε στο στόχαστρο, έχει συναντήσει το ίδιο πρόβλημα στο παρελθόν, όταν υπήρξε βοηθός του Carlos Goshn, με τον τελευταίο να δέχεται κριτική για τις αμοιβές του ως επικεφαλής του Renault Group.

Advertisement
Advertisement

O CEO του μεγάλου ομίλου Stellantis -σε περίπτωση που πετύχει τους στόχους σε πωλήσεις- θα κερδίσει ακόμη 220 εκατομμύρια μέχρι το 2026, ποσά που… ζαλίζουν. Αν ρίξουμε μία ματιά στα κορυφαία στελέχη άλλων μεγάλων ομίλων, θα δούμε πως ο CEO του VW Group λαμβάνει λιγότερα από 8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ στην άλλη πλευρά του ατλαντικού ο CEO της General Motors αμείβεται με 23,7 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Ο Tavares είναι ο άνθρωπος κλειδί του ομίλου και αποτελεί τον ιθύνοντα νου της μετάβασης από το PSA στη Stellantis, και στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Είναι φυσιολογικό να αμείβεται με μεγάλα ποσά, ωστόσο και η γαλλική κυβέρνηση έχει λόγο σε όλο αυτό. Αφενός μεν γιατί έχει μερίδιο στην εταιρεία και αφετέρου γιατί λογοδοτεί στο γαλλικό λαό που θεωρεί τέτοιες αμοιβές εκτός λογικής και μεγάλη πρόκληση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Stellantis: Σημαντική κερδοφορία κόντρα στην κρίση
Ευρώπη: H Stellantis είναι η πρωταθλήτρια του 2021!
Stellantis: Η ηλεκτροκίνηση ενέχει μεγάλα κοινωνικά ρίσκα