Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Stellantis: Σημαντική κερδοφορία κόντρα στην κρίση

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Stellantis: Σημαντική κερδοφορία κόντρα στην κρίση

ΝΕΑ

Stellantis: Σημαντική κερδοφορία κόντρα στην κρίση

ΝΕΑ

Το γαλλο–ιταλικό γκρουπ Stellantis κατάφερε στην πρώτη κιόλας χρονιά πλήρους λειτουργίας να ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες για τα οικονομικά του μεγέθη.

Advertisement
Advertisement

Σε μία χρονιά με πανδημία και τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η έλλειψη σε ημιαγωγούς, η Stellantis κατάφερε να ξεπεράσει τους οικονομικούς της στόχους για πρώτη χρονιά.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 11,8% ενώ τα έσοδα ανέβηκαν κατά 14%. Ο όμιλος τριπλασίασε τα καθαρά του κέρδη, διπλασίασε τα λειτουργικά του έσοδα και αύξησε τα καθαρά του έσοδα σε σύγκριση με το 2020, όταν ακόμα δεν είχε ξεκινήσει η κοινή λειτουργία μεταξύ των PSA και FCA.

Tα καθαρά κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 11,8% στα 13,4 δισ. ευρώ, και τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 14%, στα 152 δισ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Το γκρουπ το οποίο αποτελείται από 14μάρκες, παρουσίασε πέρσι 10 νέα μοντέλα και 34 παραλλαγές με εκδόσεις μειωμένων ρύπων για ήδη υπάρχοντα μοντέλα.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι μέσα στο 2021 πούλησε 388.000 αυτοκίνητα χαμηλών ρύπων, σημειώνοντας αύξηση κατά 160% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μία από τις πρωτιές που κατέχει στην Ευρώπη είναι αυτή στα ηλεκτρικά van με μπαταρία.

Advertisement

Το πιο δημοφιλές μοντέλο της εταιρίας στην Ευρώπη είναι το Peugeot 208 ενώ στην Αμερική πρώτο ήταν το Jeep Wrangler.

O Carlos Tavares, CEO της Stellantis, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ρεκόρ αποδεικνύουν ότι η Stellantis είναι ικανή να προσφέρει υψηλές αποδόσεις ακόμα και σε καταστάσεις αβέβαιες, ενώ ευχαρίστησε θερμά και όλους τους υπαλλήλους της εταιρίας.

Advertisement

Για τους τελευταίους η Stellantis ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα πάρουν συνολικά 1,9 δισ ευρώ σε μπόνους.

Όσο για το μέλλον ετοιμάζονται πολλά νέα μοντέλα, τα περισσότερα εκ των οποίων θα είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε plug-in υβριδικά.

Κερδοφόρα η Alfa Romeo το 2021 με βελτίωση του αποτελέσματος κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο εργοστάσιο του Pomigliano -όπου θα κατασκευάζεται η Alfa Romeo Tonale που πρόσφατα αποκαλύφθηκε στο κοινό- ο CEO της Alfa Romeo, κ. Jean Philippe Imparato, ανέλυσε στους εργαζόμενους της μονάδας, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο CEO της Stellantis, κ. Carlos Tavares, σχετικά με τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Alfa Romeo το 2021.

Την περασμένη χρονιά, η Alfa Romeo, συνέβαλε θετικά στα αποτελέσματα της Stellantis με βελτίωση κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η εστίαση στην ποιότητα οδήγησε σε βελτίωση όλων των κρίσιμων δεικτών, αναδεικνύοντας την Alfa Romeo στην κορυφή της κατηγορίας των premium οχημάτων. Ο κ. J. P. Imparato, συζήτησε επίσης με τους συνεργάτες του σχετικά με την εμπορική βελτίωση της μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των πωλήσεων της Giulietta.

Τη φετινή χρονιά η Alfa Romeo πώλησε 55.000 μονάδες των Giulia και Stelvio, σε σχέση με τις 63.000 μονάδες που πέτυχε η μάρκα το 2020, εκ των οποίων όμως οι 14.000 ήταν Giulietta. Η φετινή επίδοση των Giulia και Stelvio βελτίωσε το μερίδιο της μάρκας στο Premium D segment σε όλες τις αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο, με εξαίρεση την Κίνα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Stellantis πουλά τμήμα του ιστορικού Lingotto
Ευρώπη: H Stellantis είναι η πρωταθλήτρια του 2021!
Stellantis: Η ηλεκτροκίνηση ενέχει μεγάλα κοινωνικά ρίσκα