Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Αμερικανοί «ψηφίζουν» ηλεκτρικά, αλλά με τιμές συμβατικών!

Ελλάδα 20:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Αμερικανοί «ψηφίζουν» ηλεκτρικά, αλλά με τιμές συμβατικών!

ΝΕΑ

Οι Αμερικανοί «ψηφίζουν» ηλεκτρικά, αλλά με τιμές συμβατικών!

ΝΕΑ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα, φαίνεται να καταρρίπτει το μύθο περί αντίθεσης των οδηγών στις ΗΠΑ, να προσχωρήσουν στο επόμενο βήμα…

Advertisement
Advertisement

Την ώρα που μια αμερικανική αρτοβιομηχανία (Tesla), με τις αντιφατικές και ενίοτε ακραίες συμπεριφορές του ιδιοκτήτη της (Ίλον Μασκ), «καλπάζει» στην παγκόσμια αγορά, ο εξηλεκτρισμός του στόλου στις ΗΠΑ, αποτελεί ακόμα και σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Χιλιάδες αντιπρόσωποι αυτοκινήτων απευθύνθηκαν πέρυσι στον Πρόεδρο Μπάιντεν, ζητώντας του να σταματήσει να προσπαθεί να κατευθύνει τους αγοραστές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ επανήλθαν τον περασμένο μήνα με νέα επιστολή.

Την ίδια ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει ψηλά στη λίστα της προεκλογικής του καμπάνιας, την αντίθεσή του στον εξηλεκτρισμό του αμερικάνικου στόλου αυτοκινήτων. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα των «αρνητών» των EV, είναι η χαμηλή ζήτηση στις εκθέσεις των αντιπροσωπειών.

Advertisement
Advertisement

Αλλά μια νέα μελέτη αναδεικνύει ότι οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται πολύ να επιλέξουν ένα EV ή ένα υβριδικό για το επόμενο αυτοκίνητό τους. Σύμφωνα. Λοιπόν, με τον φορέα GBK Collective, στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα που ζουν στις ΗΠΑ και οι περισσότεροι από τους μισούς σκέφτονται πολύ σοβαρά η επόμενη αγορά αυτοκινήτου, να αφορά σε κ΄παοιο ηλεκτρικό ή υβριδικό όχημα.

Οι συντάκτες της έρευνας, αναφέρουν ότι οι τωρινοί υποψήφιοι αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, διαφέρουν από το «πρώτο κύμα», που έσπευσε να αγοράσει ένα τέτοιο όχημα. Όχι μόνο, γιατί πλέον τα ηλεκτρικά είναι πιο προσιτά, αλλά γιατί οι δυνητικοί αγοραστές ενδιαφέρονται περισσότερα για πρακτικά ζητήματα και πολύ λιγότερο για το design ή την καινοτομία.

Advertisement

Με απλούστερα λόγια, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους, είναι φυσικά το κόστος κτήσης, αλλά και το κόστος και οι υποδομές για τη φόρτιση ενός ηελκτρικού αυτοκινήτου. Ο μέσος όρος για την αγορά ενός EV στις ΗΠΑ, κυμαίνεται στις 50.000 δολάρια και οι Αμερικανοί θα ήθελαν διακαώς το αντίτιμο να πέσει ακόμα περισσότερο και να πλησιάσει αυτό ενός συμβατικού μοντέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κρίση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ
Ακόμα και ο Μασκ φοβάται τους Κινέζους
Τα Tesla κατέρρευσαν στο κρύο

Advertisement