Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα Tesla κατέρρευσαν στο κρύο

Ελλάδα 3:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα Tesla κατέρρευσαν στο κρύο

ΝΕΑ

Τα Tesla κατέρρευσαν στο κρύο

ΝΕΑ

Η μεγάλη κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες είχε σοβαρές επιπτώσεις σε Tesla και προκάλεσε φοβερά προβλήματα στους οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Εν μέσω ενός βαρύ χειμώνα στο Oak Brook του Ιλινόις, οι ιδιοκτήτες Tesla αντιμετώπισαν προκλήσεις φόρτισης που προκάλεσαν φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης.

Εμφανίστηκαν αναφορές για εγκλωβισμένα Tesla και δυσλειτουργικούς φορτιστές Superchargers, με τους οδηγούς να καταφεύγουν σε ρυμούλκηση με καρότσα λόγω των εξαντλημένων μπαταριών.

Η κατάσταση τράβηξε την προσοχή μετά από ένα ρεπορτάζ του FOX 32 Chicago που απεικόνιζε τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης ως “νεκροταφεία αυτοκινήτων” και τα ηλεκτρικά οχήματα ως “νεκρά ρομπότ”.

Advertisement
Advertisement

Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι το ακραίο κρύο επηρέασε τα καλώδια φόρτισης και τα κρίσιμα εξαρτήματα, οδηγώντας σε δυσλειτουργίες στους Superchargers της Tesla.

Επιπλέον, η έλλειψη λειτουργικών σταθμών Supercharging κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο επιδείνωσε τη δυσχερή κατάσταση. H κατάσταση επιδεινώθηκε από ζητήματα όπως οι καυγάδες που ξέσπασαν μεταξύ των ιδιοκτητών που προσπαθούσαν να φορτίσουν.

Η χημεία της μπαταρίας έπαιξε ρόλο, με τις μπαταρίες φωσφορικού λιθίου-σιδήρου (LFP) να αποδίδουν λιγότερο αποτελεσματικά σε κρύο καιρό. Η έλλειψη γνώσεων σχετικά με την προετοιμασία της μπαταρίας και την ενέργεια που καταναλώνει πρόσθεσε στις επιπλοκές.

Advertisement

Το περιστατικό ανέδειξε τον αντίκτυπο των χειμερινών συνθηκών στην αυτονομία των EV, με τα δεδομένα της Recurrent να δείχνουν μέση παρατηρούμενη αυτονομία 70,3% το χειμώνα σε σύγκριση με τις κανονικές συνθήκες.

Advertisement

Παρόμοιες προκλήσεις αναφέρθηκαν στο Μίσιγκαν, τονίζοντας το ευρύτερο ζήτημα των καιρικών συνθηκών που επηρεάζουν τις υποδομές φόρτισης.

Για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών, οι πάροχοι εξοπλισμού προμήθειας ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, κλήθηκαν να δώσουν προτεραιότητα στη συντήρηση και την προστασία των σταθμών φόρτισης από τις καιρικές συνθήκες.

Επιπλέον, οι οδηγοί συμβουλεύτηκαν να φροντίζουν τον εξοπλισμό, αποφεύγοντας ενέργειες όπως το να ρίχνουν τα βύσματα στο χιόνι.

Advertisement

Οι προτάσεις περιλάμβαναν τη μεταφορά φορητών θερμαντικών πιστολιών με μπαταρίες για την αντιμετώπιση της συσσώρευσης πάγου στους συνδέσμους φόρτισης.

Στην ουσία, το περιστατικό στο Oak Brook έριξε φως στα τρωτά σημεία των EVs σε ακραίες καιρικές συνθήκες, τονίζοντας την ανάγκη για καλύτερες υποδομές, εκπαίδευση και συντήρηση ώστε να διασφαλιστεί η αξιόπιστη φόρτιση για τους μελλοντικούς οδηγούς EV.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χαλαρώνει η Μεγάλη Βρετανία το χρονοδιάγραμμα των EVs;
H Tesla μειώνει την τιμή του Model Y στην Ελλάδα
Διώχνουν τα ηλεκτρικά και επιστρέφουν στα συμβατικά