Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alpine εξελίσσει αντίπαλο των Porsche Macan και Cayenne

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alpine εξελίσσει αντίπαλο των Porsche Macan και Cayenne

ΝΕΑ

Η Alpine εξελίσσει αντίπαλο των Porsche Macan και Cayenne

ΝΕΑ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Laurent Rossi, Διευθύνων Σύμβουλος της Automobiles Alpine, η εταιρεία πρόκειται να εμπλακεί ενεργά με την ηλεκτροκίνηση και με εντυπωσιακά αποτελέσματα, κατά τον ίδιο.

Advertisement
Advertisement

Η πρόθεση της Alpine να δημιουργήσει καινούργια μοντέλα τα οποία να ξεφεύγουν από την κλασική A110 και να ανήκουν σε άλλες κατηγορίες έχει αρχίσει να εμφανίζεται πριν από περίπου τρία χρόνια.

Τώρα, το επόμενο επιχειρηματικό πλάνο της είναι η δημιουργία αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Τα Alpine R5 -η σπορ εκδοχή του νέου Renault 5- και το crossover GT X-Over αναμένονται να παρουσιαστούν την επόμενη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Laurent Rossi, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, η διαδικασία εξέλιξης και παραγωγής καινούργιων μοντέλων δεν θα περιοριστεί σε αυτά τα δύο αλλά θα επεκταθεί και σε άλλα.

Ποια θα είναι αυτά; Σύμφωνα με τον κ. Rossi θα πρόκειται για δύο crossover/SUV οχήματα τα οποία θα ανήκουν «στην κατηγορία των Porsche Macan και Cayenne, λίγο πολύ», όπως δήλωσε. Για τη δημιουργία των νέων μοντέλων της, η Alpine πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην Lotus Eletre. Όπως είναι γνωστό, οι δύο εταιρείες έχουν αρχίσει να συνεργάζονται για την από κοινού εξέλιξη μιας πλατφόρμας για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, τα δύο νέα μοντέλα αναμένεται να παρουσιαστούν το 2027 και το 2028, αντίστοιχα.

Advertisement

Εκτός αυτής, η Alpine ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει και την πλατφόρμα «CMF-EV» την οποία έχει δημιουργήσει η Nissan. O κ. Rossi τόνισε ότι τα νέα μοντέλα της εταιρείας με έδρα τη Διέππη θα ξεχωρίζουν από τον χαρακτήρα τους και από τα δυναμικά χαρακτηριστικά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Lotus Emira V6 vs Alpine A110S vs Porsche Cayman GTS
Ποιος είναι ο στόχος της Alpine για το GT X-Over;
Έτσι θα είναι οι μελλοντικές Alpine

Advertisement