Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Nissan GT-R δεν λέει να «πεθάνει»

Ελλάδα 17:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Nissan GT-R δεν λέει να «πεθάνει»

ΝΕΑ

To Nissan GT-R δεν λέει να «πεθάνει»

ΝΕΑ

Στην έκθεση του Τόκιο παρουσιάστηκε μια ακόμα ανανεωμένη εκδοχή του εμβληματικού σούπερ σπορ Nissan.

Advertisement
Advertisement

Η ανανεωμένη έκδοση του Godzilla της Nissan που παρουσιάστηκε στην έκθεση της ιαπωνικής πρωτεύουσας μπορεί να μην είναι η τελευταία, καθώς ο αντικαταστάτης μέχρι στιγμής όλο έρχεται και ποτέ δεν τον βλέπουμε.

Έτσι όσοι πίστευαν πως τώρα θα εμφανιζόταν μάλλον απογοητεύτηκαν, ενώ το GT-R είναι πλέον ένα από τα μακροβιότερα σούπερ σπορ μοντέλα των τελευταίων δεκαετιών.

Η πιο πρόσφατη έκδοσή του, που όπως είπαμε παρουσιάστηκε στο Τόκιο, έχει κάποιες αλλαγές στη μάσκα, τους προφυλακτήρες και τα φτερά που σε μεγάλο βαθμό θα εντοπίσουν μόνο οι μυημένοι. Οι λιγότερο γνώστες θα εντοπίσουν την πιο μεγάλη πίσω φτερούγα με τις καινούργιες βάσεις της έκδοσης Nismo.

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με τους Ιάπωνες ναι μεν δεν αλλάζουν το συντελεστή οπισθέλκουσας που παραμένει στο 0,26 αλλά αυξάνουν την κάθετη δύναμη για καλύτερη ευστάθεια στις μεγάλες ταχύτητες.

Advertisement

Από κει και πέρα επέστρεψε, στην Ιαπωνία τουλάχιστον, η ειδική έκδοση Τ που ξεχωρίζει από τις χρυσαφί χρώματος ζάντες των 20 ιντσών σε συνδυασμό με φρένα κεραμικά υλικά και ανθρακόνημα που προέρχονται από το GT-R Nismo.

Για την Ιαπωνία και πάλι υπάρχει και μια σπέσιαλ έκδοση του τελευταίου καθώς και ένα προαιρετικό πακέτο για τα Nismo με καπό από ανθρακόνημα και ένα ειδικής σχεδίασης κάλυμμα κινητήρα.

Advertisement

Ο οποίος φυσικά είναι ο V6 των 3.800 κυβικών και των δύο turbo που στις στάνταρ εκδόσεις αποδίδει 573 ίππους και 632 Nm και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Ο ίδιος κινητήρας στο Nissan GT-R Nismo ανεβαίνει στους 600 ίππους και τα 651 Nm, ενώ εδώ υπάρχει και ένα καινούργιο εμπρός μπλοκέ διαφορικό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται το Nissan GT-R Black Edition του Vettel
Δοκιμή: Nissan X-Trail 1.5 e-Power e-4orce
Nissan: Η προηγμένη τετρακίνηση e-4ORCE