Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το… Apple car

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το… Apple car

ΝΕΑ

Έρχεται το… Apple car

ΝΕΑ

Η αμερικανική εταιρεία θα εφοδιάσει το όχημά της με μια καινοτόμα μπαταρία με μεγάλη αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Η Apple για ακόμη μια φορά, φαίνεται ότι εξετάζει σοβαρά τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου και μάλιστα σύμφωνα με το Reuters η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί έως το 2024 το οποίο θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης αλλά και μια καινοτόμα μπαταρία με μεγάλη αυτονομία.

Να υπενθυμίσουμε πως η Apple ξεκίνησε να ασχολείται με την αυτοκίνηση το 2014 όταν η εταιρεία αποφάσισε να κατασκευάσει το δικό της όχημα. Το εγχείρημα έγινε γνωστό ως Project Titan, αλλά τα προβλήματα ήταν πολλά και το 2019 το εγχείρημα «πάγωσε» και απολύθηκαν όσοι απασχολούνταν στο συγκεκριμένο project.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία ενδιαφέρεται ξανά να δημιουργήσει ένα όχημα, με στόχο να ξεκινήσει η παραγωγή του εντός του 2024. Η τεχνολογία της μπαταρίας που επεξεργάζεται η Apple σύμφωνα με τις πληροφορίες βασίζεται σε τεχνολογία monocell που θα επιτρέψει περισσότερη χωρητικότητα, άρα και μεγαλύτερη αυτονομία χιλιομέτρων και χαμηλότερα κόστη.

Η Apple εξετάζει επίσης για την μπαταρία μια τεχνολογία που ονομάζεται LFP ή φωσφορικό σίδηρο λιθίου. Το υλικό αυτό είναι λιγότερο πιθανό να υπερθερμανθεί και άρα ασφαλέστερο από άλλους τύπους μπαταριών ιόντων λιθίου.

«Είναι τεχνολογία επόμενου επιπέδου», επισήμανε κάποιο ανώνυμο στέλεχος της εταιρείας για τις νέες μπαταρίες της Apple. «Όπως την πρώτη φορά που είδαμε το iPhone».

Advertisement

Το αυτοκίνητο της Apple θα φέρει εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης και σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες που υπάρχουν τα κινητά τηλέφωνα.

Ειδικότερα η Apple θα αξιοποιήσει τους αισθητήρες LiDAR , οι οποίοι βοηθούν τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα να έχουν μια τρισδιάστατη άποψη του δρόμου.

Advertisement

Το αυτοκίνητο της Apple θα διαθέτει πολλούς αισθητήρες LiDAR για σάρωση σε διαφορετικές αποστάσεις, ενώ ορισμένοι αισθητήρες θα μπορούσαν να προέρχονται από τις εσωτερικά ανεπτυγμένες μονάδες LiDAR τηςApple. Τα μοντέλα iPhone 12 Pro και iPad Pro της Apple που κυκλοφόρησαν φέτος διαθέτουν και τα δύο αισθητήρες LiDAR. Το Reuters έχει αναφέρει ότι η Apple είχε συνομιλίες με πιθανούς προμηθευτές LiDAR, αλλά εξέταζε την κατασκευή και δικού της αισθητήρα.

Διαβάστε επίσης:

Έπεσαν οι υπογραφές για την ΕΛΒΟ – Ποιο είναι το ποσοστό του Δημοσίου

Advertisement

Ποιες εξετάσεις οδήγησης; «Επιχειρήσεις» που πωλούν διπλώματα!

Αποκάλυψη: Σύμφωνα με τα ΚΤΕΟ έχουμε τον καλύτερο στόλο αυτοκινήτων και ταξί!