Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To 2024 το αυτόνομο της Apple

Ελλάδα 9:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To 2024 το αυτόνομο της Apple

Mobility

To 2024 το αυτόνομο της Apple

Mobility

Η Apple σχεδιάζει να λανσάρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2024 με ριζική νέα τεχνολογία μπαταρίας και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Παρά την προφανή επιβράδυνση των σχεδίων της, η Apple προχωρά με σταθερότητα στο σχέδιό της που θέλει την παρουσίαση του ηλεκτρικού και αυτόνομου μοντέλου της.

Το πλάνο που αναφέρεται ως «Project Titan», ο κατασκευαστής των iPhone προχωρά με σχέδια για ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο που θα πωληθεί στους καταναλωτές, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα που επικαλούνται αξιόπιστες πηγές. Το βασικό χαρακτηριστικό του ανανεωμένου αυτοκινήτου της Apple θα είναι οι μπαταρίες νέου τύπου που θα χρησιμοποιηθούν αλλάζοντας άρδην τη δυναμική του μοντέλου σε επίπεδο εφαρμοσμένης τεχνολογίας. Οι μπαταρίες αυτές θα έχουν λιγότερες αλλά μεγαλύτερες ενεργειακές κυψέλες, δίνοντας ένα πλεονέκτημα έναντι των υπαρχόντων που συναντάμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έχουν περισσότερες κυψέλες αλλά μικρότερες.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η νέα σχεδίαση των μπαταριών που βασίζεται στο συνδυασμό λιθίου-φωσφορικού σιδήρου (LFP), θα επιτρέψει την επίτευξη πολύ μεγαλύτερης αυτονομίας και σημαντικά μικρότερου κόστους. Η Apple πιθανότατα θα βασιστεί σε έναν εξωτερικό συνεργάτη- κατασκευαστή για τη συναρμολόγηση του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, όπως κάνει και για πολλά από τα τρέχοντα προϊόντα της. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2024 είναι χρονικά ο στόχος για την έναρξη της παραγωγής, αν και δεν θα έκανε σε κανέναν εντύπωση αν οι εξελίξεις με την πανδημία «έστελναν» την παρουσίαση του αυτοκινήτου στις αγορές, ένα χρόνο μετά. Μιλάμε ούτως ή άλλως για ένα project που για την Apple ακόμα και τώρα, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία, δεν είναι κάτι που “εγγυημένα” θα δούμε. Μέχρι στιγμής, έχει ακυρωθεί ως project, ήδη δύο φορές.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Άκυρο το Apple Car του 2016

Έρχεται -τελικά- το Apple Car!

Advertisement

Η Apple αρνήθηκε να εξαγοράσει την Tesla