Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος το κόψιμο του γκαζόν με Honda

Ελλάδα 7:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος το κόψιμο του γκαζόν με Honda

ΝΕΑ

Τέλος το κόψιμο του γκαζόν με Honda

ΝΕΑ

Η Honda σταματάει την παραγωγή βενζινοκίνητων χλοοκοπτικών μηχανών.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα την Honda την γνωρίζουμε πολύ καλά για τα πολύ ποιοτικά της αυτοκίνητα και τις κορυφαίες μοτοσικλέτες της, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι τομείς μηχανημάτων στους οποίους η ιαπωνική εταιρεία διαπρέπει. Μερικές από αυτές είναι η κατασκευή γεννητριών, η κατασκευή κινητήρων για σκάφη, ακόμα και η κατασκευή χλοοκοπτικών μηχανών.

Μάλιστα στην τελευταία κατηγορία των χλοοκοπτικών μηχανημάτων, η Honda έχει ιδιαίτερη παράδοση με τα προϊόντα της να είναι αναγνωρισμένα ως τα καλύτερα και ποιοτικότερα σε όλο τον κόσμο. Όλα αυτά ωστόσο δεν θα έχουν συνέχεια καθώς η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματάει την παραγωγή χλοοκοπτικών μηχανών από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Advertisement
Advertisement

Οι λόγοι που οδήγησαν την Honda να διακόψει την παραγωγή σύμφωνα με την εταιρεία είναι οι πιο αυστηρές πλέον προδιαγραφές ρύπων, η στροφή των πελατών προς ηλεκτροκίνητα προϊόντα, αλλά και η επικέντρωση σε μια πιο αποδοτική γκάμα προϊόντων για τα επόμενα χρόνια. Η Honda θα συνεχίσει και το 2024 να πουλάει τα προϊόντα του τμήματος Pro Tool μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα, ενώ διασφάλισε ότι θα συνεχίσει να παρέχει τους κινητήρες σε άλλες εταιρείες που τις χρησιμοποιούν για δικά τους προϊόντα.

Από ότι φαίνεται λοιπόν και σε αυτήν την κατηγορία η στροφή του κοινού προς ηλεκτροκίνητες λύσεις βάζει τέλος στα προϊόντα θερμικού κινητήρα της Honda. Οι Ιάπωνες επέλεξαν να μην επενδύσουν (τουλάχιστον για την ώρα) σε αυτόν τον τομέα όπως εταιρείες σαν την Toro ή την Stihl. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στον τομέα του αυτοκίνητου και μοτοσικλέτας όπου δεν έχουν κάνει αποφασιστικά βήματα, καθυστερώντας να μπουν στο… παιχνίδι του εξηλεκτρισμού. Οι πιο αισιόδοξοι πάντως ευελπιστούν ότι τα επόμενα χρόνια η Honda θα επιστρέψει στον τομέα των χλοοκοπτικών με μια νέα ηλεκτροκίνητη γκάμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda e:Ny1: Έρχεται μέσα στη χρονιά
Honda Civic e:HEV: Υβριδικό διαμάντι
Honda Forza 125: Πολυτέλεια στη μικρή κατηγορία (+video)

Advertisement