Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Honda ετοιμάζει το νέο S2000;

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Honda ετοιμάζει το νέο S2000;

ΝΕΑ

Η Honda ετοιμάζει το νέο S2000;

ΝΕΑ

Για να γιορτάσει τα 75 χρόνια της η εταιρία θέλει να κάνει ένα δώρο στους φίλους της. Και τι καλύτερο από ένα νέο S2000;

Advertisement
Advertisement

Η Honda γιορτάζει φέτος τα 75 χρόνια της ιστορίας της. Επτάμιση δεκαετίες οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με εξαιρετικούς κινητήρες και μοναδικά σπορ μοντέλα.

Εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες ότι η ιαπωνική εταιρία θα παρουσιάσει ένα σπορ μοντέλο πιστό στην μεγάλη ιστορία της και στο πνεύμα των Type R εκδόσεων οι οποίες όπως έχουν δηλώσει στελέχη της θα παραμείνουν για αρκετό καιρό στην γκάμα της.

Η εταιρία υπενθυμίζει ότι στα 50 χρόνια της έκανε ένα “δώρο” στους φίλους της, το αξέχαστο S2000 που έγραψε την δική του ιστορία. Και 25 χρόνια αργότερα, ίσως είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να φέρει στην αγορά ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η Honda έχει ήδη δώσει στην δημοσιότητα μία τριπλέτα από νέα ηλεκτρικά SUV με τα οποία σκοπεύει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ηλεκτροκίνησης. Όμως δεν έχει πάψει ποτέ να ρίχνει ματιές και στις σπορ παραδόσεις της.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Tom Gardner δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Honda διαθέει μία μεγάλη τεχνογνωσία η οποία όμως είναι σωστό να διοχετεύεται προς την ικανοποίηση των πελατών της.

Ο ίδιος δήλωσε θιασώτης της σχολής των μοντέλων Type R και είναι ενθουσιασμένος για τις επιδόσεις και τα θετικά σχόλια που έχει συγκεντρώσει το νέο Civic Type R. Όμως για το μέλλον υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα σχέδια.

Advertisement

Στην συνέντευξη αυτή άφησε να εννοηθεί ότι η Honda ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο με ότι έκανε για το S2000. Και οι αναφορές αυτές συμπίπτουν με τις φήμες που κυκλοφορούν από το 2017 για μία σύγχρονη αναβίωση του εμβληματικού roadster της εταιρίας.

Advertisement

Οι άνθρωποι της Honda αναγνωρίζουν ότι οι φανατικοί -και όχι μόνο- φίλοι της εταιρίας σε όλο τον κόσμο πιέζουν για επιστροφή του S2000. Αυτό που μένει είναι να αποφασίσει η εταιρία ότι ένα τέτοιο βήμα θα ήταν βιώσιμο, πέρα από τον ενθουσιασμό που μπορεί να προσφέρει.

Η Honda πάντως έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει έναν ηλεκτρικό διάδοχο του supercar NSX και ένα μοντέλο τύπου GT, και αυτό με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, τα οποία θα παρουσιαστούν μέχρι το 2030.

Οπότε μένει χώρος για ένα επετειακό μοντέλο, ένα κύκνειο άσμα των κινητήρων εσωτερικής καύσης και της Honda όπως την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε όλες αυτές τις δεκαετίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Honda CR-V
Δείτε τον Φερστάπεν να κάνει σβούρες με το Honda CR-V των 800 ίππων (+video)
Αυτό είναι το ξεχωριστό Honda S2000R της E.M.