Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Honda CR-V

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Honda CR-V

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Honda CR-V

ΝΕΑ

H έκτη γενιά του πιο επιτυχημένου SUV της Honda είναι γεγονός διαθέτοντας πλέον και plug-in υβριδική έκδοση για τις αγορές της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή μοντέλα στην ιστορία της Honda, το CR-V περνά στην επόμενη γενιά του, διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά που το έκαναν τόσο επιτυχημένο και προσθέτοντας κάποια έξτρα στοιχεία ώστε να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό.

Σχεδιαστικά, η βασική φιλοσοφία παραμένει παραπλήσια με το μοντέλο που αντικαθιστά, έχοντας προχωρήσει σε έναν εκμοντερνισμό των γραμμών ιδίως στο εμπρός και το πίσω μέρος.

Παραμένει επίσης ένα μεγάλο και ευρύχωρο SUV, δίνοντας έμφαση στην άνεση των επιβατών, ενώ και η καμπίνα, χωρίς δραματικές αλλαγές στην σχεδίαση, έχει βελτιωθεί στην ποιότητα των πλαστικών δίνοντας μία πιο premium αίσθηση.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει επίσης και η σχετική ενημέρωση σε ότι αφορά τα ψηφιακά συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού και την ψυχαγωγία-επικοινωνία των επιβατών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νέο CR-V είναι το πρώτο που περιλαμβάνει το νέας γενιάς Honda SENSING 360, με όλα τα τελευταίας γενιάς συστήματα για την ασφάλεια του οχήματος.

Advertisement

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο στο νέο CR-V είναι ότι οι δύο εκδόσεις διαφοροποιούνται σε αισθητική, ιδίως στην σχεδίαση της μάσκας. Τα λεπτά φωτιστικά σώματα συνδυάζονται με τα νέα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας, ενώ στο πίσω μέρος τα κάθετα φωτιστικά σώματα είναι μία εξέλιξη του ήδη υπάρχοντος μοντέλου.

Από άποψη διαστάσεων, το νέο CR-V είναι φαρδύτερο και ψηλότερο από το απερχόμενο μοντέλο. Έχει επίσης και μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες, χάρη στο μεγαλύτερο κατά 40 χιλιοστά μεταξόνιο, τα οποία αυξάνουν κατά 16 χιλιοστά τον χώρο για τα πόδια των επιβατών.

Advertisement

Τα πίσω καθίσματα μπορούν να ρυθμιστούν ως προς την κλίση της πλάτης έως και τις 10,5°, ενώ το πορτ-μπαγκάζ έχει μεγαλώσει κατά 18%.

Το CR-V θα προσφέρεται με δυνατότητα επιλογής μεταξύ ενός πλήρως υβριδικού συστήματος κίνησης (e:HEV) ή, για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή αγορά, ενός plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης (e:PHEV).

Advertisement

Και οι δύο εκδόσεις θα εφοδιάζονται με έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 2 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson, ο οποίος έχει δεχθεί αρκετές βελτιώσεις ώστε να αναβαθμιστεί η οικονομία, η αθόρυβη λειτουργία αλλά και οι επιδόσεις που παρέχει στο CR-V.

To e:PHEV χρησιμοποιεί τους ίδιους ηλεκτροκινητήρες με το e:HEV και παρέχει ηλεκτρική αυτονομία 82 χιλιομέτρων. Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει από 0-100% σε μόλις 2,5 ώρες.

Το υβριδικό CR-V εφοδιάζεται με μία εξελιγμένη έκδοση του συστήματος που υπάρχει στο τρέχον μοντέλο, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στο Civic. Βασίζεται σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου και δύο μικρούς ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι συνδυάζονται με τον βενζινοκινητήρα.

Το νέο Honda CR-V αναμένεται να λανσαριστεί και επίσημα μέσα στο καλοκαίρι στις αγορές της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το «τρελό» Honda CR-V με τα 800 άλογα! (+video)
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Honda με καύσιμο υδρογόνο
Το Honda CR-V e:HEV απαντά πειστικά σε όλα τα ερωτήματα