Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda: Αναζητά συνεργάτη για τα νέα της ηλεκτρικά

Ελλάδα 9:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda: Αναζητά συνεργάτη για τα νέα της ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Honda: Αναζητά συνεργάτη για τα νέα της ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Η Honda, ψάχνει για σύμμαχο σε μια προσπάθεια να συμμορφωθεί με τις νέες αυτοκινητικές επιταγές, για μοντέλα μηδενικών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Δέκα ηλεκτρικά μέσα σε διάστημα πέντε ετών ετοιμάζει η Honda για την αγορά της Κίνας, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, με ορίζοντα το 2024.

Παρ΄ όλο, όμως, που θεωρείται ως μια εκ των πρωτοπόρων στα υβριδικά συστήματα – μαζί με την Toyota-  η Honda δείχνει να έχει μείνει, εκουσίως, πίσω στην κούρσα της αμιγώς ηλεκτρικής κινητικότητας.

Ως εκ τούτου φαίνεται διατεθειμένη να ζητήσει χείρα βοηθείας από κάποιον άλλον κατασκευαστή, ώστε να αναπτύξουν από κοινού τις απαραίτητες τεχνολογίες για τα μηδενικών ρύπων μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία αναζήτησης συμμάχων επιβεβαιώθηκε και δια στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου της Honda, Toshihiro Mibe, ο οποίος σχολίασε και το αυτοκινητικό καθεστώς στις ΗΠΑ, μετά την αναρρίχηση του Joe Biden στην εξουσία.

«Αισθανόμαστε πως υπάρχει ιδιαίτερη βιασύνη για την ηλεκτρική μετάβαση, ειδικά αφότου ανέλαβε ο κύριος Biden. Παρ’ όλα αυτά θα απαιτηθεί χρόνος. Επομένως δεν θέλουμε να αφοσιωθούμε πλήρως σε αυτό (σ.σ. εξηλεκτρισμό γκάμας), μιας και θα φθείραμε τους εαυτούς μας», ανέφερε ο CEO της Honda προτού εστιάσει στα επόμενα βήματα της μάρκας:

Advertisement

«Σε αυτή τη φάση, δεν νομίζω πως πρέπει να είμαστε μόνοι. Πρέπει να συμμαχήσουμε με εταίρους όπως η General Motors, και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε έναν συγκεκριμένο όγκο (σ.σ. μοντέλων), ο οποίος θα διασφαλίζει την επιχειρηματική μας βιωσιμότητα».

Σημειώνεται ότι η Honda έχει προχωρήσει στη σύναψη συνεργασίας με τη General Motors, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν πόρους και να υλοποιήσουν όσον το δυνατόν πιο αναίμακτα τον εξηλεκτρισμό των προϊόντων τους.

Advertisement

H σύμπλευση θα αφορά τον διαμοιρασμό ενός πλαισίου (σασί) που φέρει την υπογραφή της GM, αλλά και των μπαταριών τύπου Ultium, με χαμηλή περιεκτικότητα σε κοβάλτιο. Συνεργασίες, επίσης, διατηρεί και με άλλους κατασκευαστές, τόσο από την εγχώρια αγορά (Mazda & Subaru) όσο και εκτός συνόρων (Ford & VW).

Υπενθυμίζεται ότι το μοναδικό ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας, προσώρας, είναι το Honda e, ένα “μικρό” αυτοκίνητο με ρετροφουτουριστική εμφάνιση και digital καμπίνα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Κινέζα… Ken Block με βελτιωμένο Honda Civic(video)
Ο αυτόνομος εργάτης της Honda (+video)
EICMA 2021: H εντυπωσιακή παρουσία της Honda