Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ο αυτόνομος εργάτης της Honda (+video)

Ελλάδα 1:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο αυτόνομος εργάτης της Honda (+video)

Mobility

Ο αυτόνομος εργάτης της Honda (+video)

Mobility

Το Honda AWV μπορεί να κινηθεί σε εξωτερικό χώρο και να μεταφέρει υλικά για την παραγωγή, αυτόνομα και χωρίς καμία επίβλεψη.

Advertisement
Advertisement

Οι εργαζόμενοι ορίζουν στο μικρό όχημα της Honda που ακριβώς να πάει στο χώρο ενός εργοταξίου και το όχημα κινείται αυτόνομα για να φτάσει εκεί.

Το όχημα του video που ακολουθεί, είναι η τελευταία γενιά του πρωτοτύπου Honda Autonomous Work Vehicle (AWV). Η Ιαπωνική εταιρεία μόλις ολοκλήρωσε ένα κύκλο εντατικών δοκιμών διάρκειας ενός μήνα του οχήματος αυτού σε ένα εργοτάξιο όπου η Black & Veatch κατασκεύαζε μια ηλιακή συστοιχία 120 μεγαβάτ.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση του AWV αφορούσε σε ένα οικόπεδο 1.000 στρεμμάτων στο Νέο Μεξικό. Το AWV βασίζεται σε ένα πλαίσιο Honda Pioneer UTV και παρά το μικρό του μέγεθος, μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως και 721 κιλά. Έχει δυνατότητα ρυμούλκησης έως και 750 κιλών ενώ όταν είναι πλήρως φορτωμένο, η αυτονομία του είναι 45 χιλιόμετρα.

Η φόρτισή του διαρκεί 6 ώρες από πρίζα 120 volt και στα χαρακτηριστικά του συγκαταλέγεται η δυνατότητα να λειτουργήσει είτε ως τηλεκατευθυνόμενο, είτε ως αυτόνομο. Στη δεύτερη περίπτωση, η εντολή για τη μετακίνηση δίνεται μέσω ενός tablet που είναι ενσωματωμένο στο αμάξωμα με το οποίο ορίζεται το που πρέπει να φτάσει το μικρό όχημα και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το εξελιγμένο λογισμικό του.

Advertisement

Αυτή δεν ήταν η πρώτη δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες για το AWV αλλά ήταν η Honda πρώτη φορά είχε την ευκαιρία να αξιολογήσει ταυτόχρονα τα περισσότερα από τα συστήματα του μικρού αυτού οχήματος. Θυμίζουμε πως η Ιαπωνική εταιρεία είναι παρουσιάσει το πρωτότυπο του AWV στην Consumer Electronics Show (CES) του 2019.

Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Honda αναφέρει πως δεν είναι ακόμη έτοιμη να βάλει το AWV σε παραγωγή, καθώς η εξέλιξή του συνεχίζεται και συνεργασίες όπως αυτή που έκανε με την Black & Veatch που ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το μηχάνημα. Κάπως έτσι, εξελίσσονται οι ιδέες από πρωτότυπα σε λειτουργικά οχήματα που προωθούνται στην παραγωγή και τη διάθεσή τους στην αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Κινέζα… Ken Block με βελτιωμένο Honda Civic(video)
Το μικρό, παιχνιδιάρικο Honda που θα θέλαμε και στην Ελλάδα (τιμή)
Honda Africa Twin 1100 2022: Άφιξη στην Ελλάδα και τιμή

Advertisement