Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hispano Suiza Carmen: Το νέο δίπλα στο παλιό

Ελλάδα 21:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hispano Suiza Carmen: Το νέο δίπλα στο παλιό

ΝΕΑ

Hispano Suiza Carmen: Το νέο δίπλα στο παλιό

ΝΕΑ

Το Carmen είναι βασισμένο σχεδιαστικά, στις αρχές του Xenia Dubonnet και για πρώτη φορά τα δύο μοντέλα «συναντήθηκαν» έστω και για τις ανάγκες του φωτογραφικού φακού και μόνο.

Advertisement
Advertisement

Το Hispano Suiza Carmen και το ένα και μοναδικό Xenia Dubonnet του 1938, βρέθηκαν μαζί στα βόρεια του Παρισιού, στο πλαίσιο του Concours Chantilly Arts et Εlegance.

Μόνο αν δει κανείς τα Hispano Suiza Carmen και Xenia Dubonnet δίπλα-δίπλα θα διακρίνει τις σχεδιαστικές ομοιότητες μεταξύ τους, οι οποίες δεν είναι και αμελητέες. Το συνολικό σχήμα του Carmen είναι εμφανώς διαφορετικό από τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα τους είδους και οι ομοιότητες με το Xenia Dubonnet, δίνουν πολλές απαντήσεις. Η γραμμή της οροφής που εκτείνεται μέχρι το πίσω παρμπρίζ και τα αεροδυναμικά καλύμματα στους πίσω τροχούς, μαζί με τη διαμόρφωση «σταγόνας» του πίσω προβόλου, είναι όλα στοιχεία που έχουν περάσει από το ένα στο άλλο.

Το Xenia Dubonnet είναι ένα και μοναδικό, οπότε αυτή η «συνάντηση» έχει πραγματικά ιδιαίτερη αξία. Βασίζεται στο πλαίσιο του Hispano Suiza H6B και το αμάξωμά του σχεδιάστηκε από τον κατασκευαστή πολυτελών αμαξωμάτων Jacques Saoutchik. Ο κινητήρας που το κινεί, είναι ατμοσφαιρικός 6κύλινδρος σε σειρά, αλουμινένιος με χωρητικότητα 8,0 λίτρων. Η απόδοσή του είναι 160 ίπποι στις 3.050 σ.α.λ. και επιτρέπει την επίτευξη της τελικής των 177 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Το Carmen από την άλλη πλευρά, είναι προφανώς πολύ διαφορετικό καθώς βασίζεται σε ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων που συνδυαστικά αποδίδουν 1.000 ίππους. Με την ισχύ αυτή, τα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε χρόνο μικρότερο των 3,0 δευτερολέπτων, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Στις φωτογραφίες από το Concours Chantilly Arts et Elegance, δεν είναι μόνο οι ομοιότητες των δύο αυτοκινήτων που κρατούν τη ματιά επιμελώς πάνω τους, είναι και το περιβάλλον που ταιριάζει τόσο πολύ στο σύνολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Hispano Suiza Carmen
Hispano Suiza Carmen: Ένας ηλεκτρικός πύραυλος με 1.019 ίππους!
Τι ποσοστό τής Aston Martin απέκτησε η Geely;

Advertisement

 

 

Advertisement