Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Harvester Loadstar Hotrod: Κλασικό φορτηγό με αναβολικά

Ελλάδα 3:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Harvester Loadstar Hotrod: Κλασικό φορτηγό με αναβολικά

ΝΕΑ

Harvester Loadstar Hotrod: Κλασικό φορτηγό με αναβολικά

ΝΕΑ

Παρά τις δεκαετίες που κουβαλά στην καρότσα του το κλασικό πλέον International Harvester Loadstar 1700 που απεικονίζεται στις φωτογραφίες είναι ένα hotrod πραγματικό τέρας χάρη στις εκτεταμένες επεμβάσεις και βελτιώσεις που έχει δεχθεί σε κάθε τομέα.

Advertisement
Advertisement

Το φορτηγό βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου η τάση για δημιουργία hotrods που έχουν σαν βάση κλασσικά αμερικάνικα μοντέλα με ακραίες βελτιώσεις είναι ιδιαίτερα έντονη.

Ωστόσο δεν είναι συχνή η ευκαιρία να βλέπουμε ένα hotrod που βασίζεται σε ένα φορτηγό όπως το Harvester Loadstar 1700 που συμπληρώνει την πέμπτη δεκαετία ζωής. Το αμάξωμα έχει βαφτεί σε ματ μαύρη απόχρωση προσδίδοντας τον απαραίτητο δυναμισμό ενώ καθετί κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες είναι προσεκτικά επιλεγμένο ξεκινώντας από στοιχεία που συνδέονται με την εμφάνιση όπως οι τεράστιοι τροχοί 22,5’’. Η ανάρτηση δεν έχει φυσικά καμία σχέση με αυτή που είχε το αυτοκίνητο στην εργοστασιακή του μορφή καθώς έχει τοποθετηθεί υδροπνευματικό σύστημα το οποίο δίνει την δυνατότητα ρύθμισης του ύψους από το έδαφος. Αντίστοιχα έχει τοποθετηθεί υδραυλική υποβοήθηση αλλά και δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς.

Harvester Loadstar hotrod

Advertisement
Advertisement

Την κίνηση του αυτοκινήτου έχει αναλάβει ένας κλασσικός V8 που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων ενώ το εσωτερικό έχει ανακατασκευαστεί πλήρως χωρίς όμως να αλλοιωθεί το κλασσικό ύφος του καθώς για παράδειγμα έχουν διατηρηθεί ακόμα και οι χειρολαβές για το άνοιγμα/κλείσιμο των παραθύρων.

Harvester Loadstar hotrod

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία Porsche 911 Targa σε hot rod εκδοχή
Κυρτές μπαριέρες: Είναι η λύση για την ατμοσφαιρική ρύπανση;
Ακόμη και τα muscle cars γίνονται ηλεκτρικά