Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται το Volvo 1800S του Βασιλιά

Ελλάδα 9:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται το Volvo 1800S του Βασιλιά

ΝΕΑ

Πωλείται το Volvo 1800S του Βασιλιά

ΝΕΑ

Ένα ιστορικό μοντέλο της Volvo βγαίνει σε δημοπρασία έχοντας πίσω του ένα σημαντικό παρελθόν ως βασιλικό όχημα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το Volvo 1800S του 1966 περικλείει μια συναρπαστική ιστορία συνυφασμένη με τη βασιλική αύρα, καθιστώντας το ένα ξεχωριστό κομμάτι της σουηδικής κληρονομιάς που είναι τώρα διαθέσιμο για πώληση.

Αρχικά αποκτήθηκε από την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα τον Δούκα του Jämtland Carl Gustaf Folke Hubertus Bernadotte στα 20ά του γενέθλια, αυτό το vintage αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό κομμάτι της βασιλικής κληρονομιάς.

Μετά από δύο χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου αντάλλαξε αυτό το συγκεκριμένο 1800S με μια μπλε παραλλαγή με έναν πιο ισχυρό κινητήρα B20.

Advertisement
Advertisement

Με την πάροδο των ετών, το αυτοκίνητο αυτό άλλαξε χέρια, διατηρώντας πίσω του μια σημαντική γενεαλογία.

Ενώ δέχτηκε ένα φρέσκο βάψιμο στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ή στις αρχές της δεκαετίας του ’80, από το 1989 έχουν γίνει ελάχιστες αλλαγές, κάτι που επιβεβαιώνεται από τον σημερινό ιδιοκτήτη του.

Advertisement

Ο τελευταίος απέκτησε αυτό το ιστορικό όχημα το 2009 μετά από μια δεκαετή αναζήτηση. Το αυτοκίνητο είναι απόλυτα αυθεντικό, με τον αρχικό κινητήρα που φέρει τον αριθμό 2478, συνοδευόμενο από ένα ορίτζιναλ κιβώτιο ταχυτήτων και πλαίσιο.

Advertisement

Με σχολαστική φροντίδα, αυτό το Volvo 1800S διαθέτει μόλις 17.300 χιλιόμετρα στο κοντέρ του.

Η δημοπρασία για αυτό το διάσημο αυτοκίνητο θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου, με αναμενόμενη τιμή μεταξύ 50 και 60 χιλιάδων ευρώ.

Advertisement

Το πράσινο 1800S βρίσκεται στο Sandared της Σουηδίας, και αποτελεί μια δελεαστική ευκαιρία να αποκτήσετε ένα όχημα που είναι γεμάτο τόσο από βασιλική κληρονομιά όσο και από την ιστορία της Volvo ως ένα από τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα που κατασκεύασε ποτέ η εταιρία..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo ES90: Έρχεται το 2024 για να αναμετρηθεί με… τους Γερμανούς
Τρελά λεφτά για την Countach που οδήγησε ο Ντι Κάπριο!
Πόσα θα πιάσει μια κούκλα Ferrari Testarossa του «κουτιού»;