Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία Porsche 911 Targa σε hot rod εκδοχή

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Porsche 911 Targa σε hot rod εκδοχή

ΝΕΑ

Μία Porsche 911 Targa σε hot rod εκδοχή

ΝΕΑ

Ο Γάλλος σχεδιαστής Alexandre Danton μας παρουσιάζει το νέο του δημιούργημα, που βασίζεται πάνω σε μία Porsche 911 Targa του 1971.

Advertisement
Advertisement

Για τους λάτρεις του αυτοκινήτου, η Porsche 911 από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 έως και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα, διατηρώντας ουσιαστικά το ίδιο κλασικό και διαχρονικό σχήμα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα εκατομμύρια πιστών της να δυσανασχετούν στην παρουσία μοντέλων που μπορεί να έχουν ως βάση τη μούσα του Τσουφενχάουζεν, αλλά το οπτικό αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό.

Όπως στην προκειμένη περίπτωση το όχημα που δημιούργησε ο σχεδιαστής και λάτρης των hot-rod αυτοκινήτων, Alexandre Danton. Ο 36χρονος Γάλλος διαθέτει το δικό του στούντιο που το ονομάζει Danton Arts Kustoms και το παρουσιαστικό του θυμίζει περισσότερο ράπερ της Δυτικής Ακτής, παρά καλλιτέχνη. Πάραυτα, έχει γίνει γνωστός χάρη στα custom μοντέλα του, τα οποία χρησιμοποιούν ως βάση κυρίως παλαιότερα supercar, όπως τις Lamborghini Espada και Ferrari 360 Modena.

Advertisement
Advertisement

Επιστρέφοντας στην μεταλλαγμένη Porsche 911 Targa, παρατηρούμε ότι αρκετά σημεία του ορίτζιναλ μοντέλου έχουν παραμείνει ίδια, κυρίως κάποιες εξωτερικές λεπτομέρειες του αμαξώματος. Από εκεί και πέρα, ο σχεδιαστής έχει τοποθετήσει ένα μεγαλύτερο σε μήκος σασί, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει το προερχόμενο από την Bentley Mulsanne Turbo V8 μοτέρ των 6,75 λίτρων, με ισχύ 350 ίππους. Η δύναμη περνά μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου στον άκαμπτο πίσω άξονα και κατόπιν στα τεραστίων διαστάσεων ελαστικά. Παρόλο που το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί ξεκάθαρα για «κόντρες» στις ευθείες, εν τούτοις διαθέτει coilover εμπρός ανάρτηση με διπλά ψαλίδια που μεταβάλλει το ύψος του αυτοκινήτου.

Advertisement

Στο εσωτερικό της Danton Arts Kustoms 911 Targa κυριαρχεί μία σπαρτιάτικη αίσθηση, όπως θα περίμενε άλλωστε ο aficionado των hot rod, εκεί όπου κυριαρχούν τα αλουμινένια καθίσματα, εμπνευσμένα από τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και τα ρετρό σχεδίασης όργανα και διακόπτες. Τέλος, να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Bonhams μέσα στο επόμενο διάστημα, με τιμή εκκίνησης τις 10.000 στερλίνες.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Giocattolo Marcella: «Hyperod» με κινητήρα W16 1.400 ίππων
Ένα άψογο Chevrolet Bel Air του 1955 με V8 και 525 ίππους
The Porsche Effect : PETERSEN MUSEUM