Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H VW ετοιμάζει απόβαση ηλεκτρικών μέχρι το 2027

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H VW ετοιμάζει απόβαση ηλεκτρικών μέχρι το 2027

ΝΕΑ

H VW ετοιμάζει απόβαση ηλεκτρικών μέχρι το 2027

ΝΕΑ

Το στρατηγικό πλάνο της Volkswagen μέχρι το 2027 κάνει λόγο για 11 καινούρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Τα μελλοντικά σχέδια της Volkswagen όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Ο Όμιλος έχει επενδύσει σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση και είναι δεδομένη πλέον η αφοσίωσή της προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παρόλα αυτά, στη διάρκεια της Έκθεσης IAA Mobility 2023 στο Μόναχο ο γερμανικός κολοσσός αποκάλυψε ότι αυτό το πλάνο θα επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο και θα δούμε 11 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2027. Την συγκεκριμένη αναβάθμιση την επισήμανε ο ίδιος ο CEO της Volkswagen Passenger Cars Τόμας Σέφερ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου ID. GTI Concept, του μελλοντικού δηλαδή Golf GTI.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση ακόμα περισσότερων ηλεκτρικών μοντέλων από αυτά που είχε ανακοινώσει αρχικά η Volkswagen (αρχικά είχε κάνει λόγο για 8-10 ηλεκτρικά μοντέλα), δείχνει την θέληση της εταιρείας να επενδύσει πάνω στην ηλεκτρική πλατφόρμα SSP. Άλλωστε όσο περισσότερα μοντέλα καταφέρει να δημιουργήσει πάνω σε αυτήν την πλατφόρμα, τόσο περισσότερη οικονομία θα κάνει και θα μειώσει το κόστος.

Ποια θα είναι τώρα αυτά τα καινούρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα δούμε από την Volkswagen; Φυσικά τίποτα δεν έχει διαρρεύσει όσον αφορά τα νέα αυτοκίνητα, αλλά μπορούμε με ασφάλεια να εικάσουμε ότι τα περισσότερα θα βασιστούν σε υπάρχοντα βενζινοκίνητα μοντέλα της μάρκας. Δεν θα προκαλέσει λοιπόν εντύπωση αν δούμε ένα ηλεκτρικό Tiguan ή ένα ηλεκτρικό T-Roc τα επόμενα χρόνια να κυκλοφορούν με το λογότυπο ID.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποστολή newsauto στο Μόναχο: Ο όμιλος Volkswagen αποκαλύπτεται (+video)
H Volkswagen φτιάχνει και πιο μικρό αγροτικό από το Amarok
Κάτι καλό ετοιμάζει η Volkswagen (+video)

Advertisement