Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το περιπολικό Σκαραβαίος είναι… εγκληματικά χαριτωμένο!

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το περιπολικό Σκαραβαίος είναι… εγκληματικά χαριτωμένο!

ΝΕΑ

Αυτό το περιπολικό Σκαραβαίος είναι… εγκληματικά χαριτωμένο!

ΝΕΑ

Κάποτε έκανε περιπολίες στους δρόμους της Βαυαρίας. Τώρα βγαίνει στο «σφυρί» στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη έκδοση του θρυλικού Σκαραβαίου, από τις περίπου 21,5 εκατομμύρια μονάδες που κατασκευάστηκαν στο ένδοξο ιστορικό του αποτύπωμα…

Είναι ένα γνήσιο αστυνομικό αυτοκίνητο που εξυπηρετούσε τη γερμανική Polizei εδώ και αρκετά χρόνια και είναι διαθέσιμο προς πώληση, στις ΗΠΑ.

Αυτό το Volkswagen Beetle του 1979 κατασκευάστηκε στο Μεξικό και παραδόθηκε νέο σε ένα αστυνομικό τμήμα στην Κάτω Φραγκονία της Γερμανίας. Αμέσως τέθηκε σε υπηρεσία, ως Streifenwagen (περιπολικό). Με το κλασικό πράσινο και λευκό χρώμα, οι πόρτες έχουν διακοσμηθεί με έμβλημα της βαυαρικής αστυνομίας, ενώ το «Polizei» εκτείνεται σε όλο το πλάτος της κουκούλας.

Advertisement
Advertisement

Ένα κλασικό μπλε φως έκτακτης ανάγκης είναι τοποθετημένο στην οροφή, πλαισιωμένο από ηχεία bullhorn για το σύστημα PA (οι τέσσερις σειρήνες της Bosch είναι κρυμμένες κάτω από τον μπροστινό προφυλακτήρα). Συνολικά, το εξωτερικό φαίνεται σε εξαιρετική κατάσταση, με λίγες ατέλειες, αν και ο μπροστινός προφυλακτήρας παρουσιάζει σημάδια ήπιας διάβρωσης.

Τα νέα ελαστικά Vredestein Sprint Classic τοποθετήθηκαν τον Νοέμβριο του 2023.

Advertisement

Το Volkswagen Beetle του 1979 παροπλίστηκε το 1986 και μεταφέρθηκε σε αποθήκη. Στη δεκαετία του 2000, ανακαινίστηκε και εισήχθη στην Αμερική το 2014. Από τότε, το Beetle απολαμβάνει το χρόνο στο προσκήνιο.

Όχι μόνο ο Jay Leno βρέθηκε πίσω από το τιμόνι , αλλά το ιδιαίτερο Beetle εμφανίστηκε επίσης στο Comedians in Cars Getting Coffee του Jerry Seinfeld.

Advertisement

Αν και δεν διατηρεί πλέον ασφαλείς τους γερμανικούς δρόμους, αυτό το περιπ[ολικό εξακολουθεί να έχει τον αυθεντικό εσωτερικό εξοπλισμό του. Αυτό περιλαμβάνει το ραδιόφωνο Telefunken στο ντουλαπάκι και τα χειριστήρια για το PA και τις σειρήνες. Όπως θα περίμενες από ένα Beetle της δεκαετίας του ’70, είναι πολύ βασικό στο εσωτερικό, με καφέ υφασμάτινα καθίσματα και επιφάνειες βινυλίου στις πόρτες. Ο πωλητής σημειώνει ότι τα καθίσματα παρουσιάζουν σημάδια φθοράς, όπως μια τρύπα από εγκαύματα και σκισίματα στο κάθισμα του οδηγού.

Με έναν επίπεδο τετρακύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων, είναι δίκαιο να υποθέσουμε ότι αυτό το Beetle δεν χρησιμοποιήθηκε για καταδίωξη ή για αποστολή έκτακτης ανάγκης. Αλλά ως περιπολικό, ο συμπαγής κινητήρας θα ήταν κατάλληλος για να αστυνομεύει τους δρόμους για ώρες ασταμάτητα. Για εκείνες τις στιγμές που το χαριτωμένο Σκαθάρι δεν θα το έκανε, η γερμανική αστυνομία μπορούσε πάντα να καλέσει τον στόλο της με οχήματα έκτακτης ανάγκης BMW Σειρά 5 ή Porsche 911.

Advertisement

Το ιδιαίτερο αυτό περιπολικό, βγαίνει σε δημοπρασία (το μπλοκ «κλείνει» σε τρεις ημέρες) για… μερακλήδες συλλέκτες στις ΗΠΑ, με τιμή άνω των 21.000 δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φουντώνουν οι φήμες για ηλεκτρικό Beetle
Το VW Golf αποφεύγει τον τάρανδο φορτωμένο (+ video)
Το VW Golf R μπορεί να πάρει τα βουνά