Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο σύστημα προειδοποίησης εξόδου της Volkswagen

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο σύστημα προειδοποίησης εξόδου της Volkswagen

ΝΕΑ

Το νέο σύστημα προειδοποίησης εξόδου της Volkswagen

ΝΕΑ

Με αυτό, η Volkswagen ελπίζει να μειώσει τους κινδύνους που προκαλούνται κατά το άνοιγμα των θυρών.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία γενιά του συστήματος προειδοποίησης εξόδου της Volkswagen συμβάλλει στην αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων κατά την έξοδο από το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη.

Το σύστημα υποβοήθησης έχει τη δυνατότητα να προειδοποιεί τον οδηγό και τους επιβάτες για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου που πλησιάζουν το σταθμευμένο σας VW από πίσω.

Για παράδειγμα, εντός του εύρους του συστήματος, μπορούν να ανιχνευθούν ποδηλάτες, οι οποίοι συχνά ανήκουν στους πιο ευάλωτους χρήστες του δρόμου. Εκτός από τις πόρτες του οδηγού και του συνοδηγού, το σύστημα προειδοποίησης εξόδου παρέχει προστασία και για τις πίσω πόρτες.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ID.7, το νέο Passat και το νέο Tiguan εξοπλίζονται στάνταρ με αυτό το σύστημα υποβοήθησης. Στα Golf, ID.4 και ID.5 διατίθεται προαιρετικά στην κατάλληλη τεχνολογικά εκδοχή του.

Το σύστημα προειδοποίησης εξόδου στο νέο ID.7

Το νέο ID.7 είναι εξοπλισμένο με υψηλές προδιαγραφές του συστήματος υποβοήθησης.

Advertisement

Το σύστημα προειδοποίησης εξόδου σαρώνει την περιοχή πίσω από το Volkswagen μέσω δύο αισθητήρων/ραντάρ (αριστερά και δεξιά στον προφυλακτήρα) και ενημερώνει τους επιβάτες για τυχόν κίνδυνο πριν καν ακουμπήσουν το χερούλι της πόρτας.

Εάν πλησιάζει ένας χρήστης του δρόμου, ενεργοποιείται αυτόματα μια ένδειξη LED στον εξωτερικό καθρέφτη ως πρώτο στάδιο προειδοποίησης. Εάν παρ’ όλα αυτά ένα από τα χερούλια της πόρτας έχει ήδη τραβηχτεί η πόρτα παρεμποδίζεται για σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να μην ανοίξει.

Advertisement

Εάν τελικά η πόρτα ανοίξει, ακούγεται ένα προειδοποιητικό σήμα. Επιπλέον, το σύστημα υποβοήθησης παραμένει ενεργό για τρία λεπτά μετά τη στάθμευση και την απενεργοποίηση του Volkswagen, προκειμένου να καλύψει όλους τους επιβάτες που βγαίνουν από το όχημα.

Το σύστημα προειδοποίησης εξόδου στο νέο Passat και το νέο Tiguan

Το σύστημα προειδοποίησης εξόδου στο νέο Passat και το νέο Tiguan λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το ID.7.

Advertisement

Εάν παρ’ όλα αυτά έχει ανοίξει μία πόρτα, σε αυτήν την περίπτωση η ηχητική προειδοποίηση ακούγεται μέσω του ηχείου της συγκεκριμένης πόρτας. Δεδομένου ότι και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μηχανικές κλειδαριές θυρών, η πρόσθετη λειτουργία καθυστέρησης ανοίγματος της πόρτας από το ID.7 δεν είναι διαθέσιμη.

Το σύστημα προειδοποίησης εξόδου είναι προαιρετικά διαθέσιμο στα ID.4 και ID.5. Λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως στο ID.7.

Μόνη διαφορά είναι πως σε αυτά η ένδειξη LED στον εξωτερικό καθρέφτη ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση κινδύνου όταν οι επιβάτες χρησιμοποιούν ένα από τα χερούλια των θυρών.

Τα άλλα στάδια προειδοποίησης, το ηχητικό σήμα στην αντίστοιχη πόρτα και η ηλεκτρονική καθυστέρηση ανοίγματος, είναι πανομοιότυπα με αυτά του ID.7.

Το πρώτο Volkswagen με σύστημα προειδοποίησης εξόδου είναι η παρούσα γενιά του Golf. Εδώ, το σύστημα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τα ID.4 και ID.5.

Όπως και τα μοντέλα Passat και Tiguan MQB, το Golf είναι εξοπλισμένο με μηχανικές κλειδαριές θυρών, πράγμα που σημαίνει ότι η πρόσθετη λειτουργία καθυστέρησης του ανοίγματος της πόρτας δεν είναι διαθέσιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο VW Golf
Θα δούμε τελικά ένα ηλεκτρικό VW κάτω από τις 20.000 ευρώ;
Video: Το VW ID.3 έχει μεγάλο ενδιαφέρον