Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Αυξημένα κέρδη παρά την Covid-19 και την έλλειψη ημιαγωγών

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Αυξημένα κέρδη παρά την Covid-19 και την έλλειψη ημιαγωγών

ΝΕΑ

Toyota: Αυξημένα κέρδη παρά την Covid-19 και την έλλειψη ημιαγωγών

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία, αναφέρει πως έχει ανοσία στις κρίσεις, δεδομένου ότι έχει βιώσει τσουνάμι, σεισμό και πυρηνική καταστροφή.

Advertisement
Advertisement

Αυξημένα κατά 10,3% ήταν τα καθαρά κέρδη της Toyota το περασμένο φορολογικό έτος το οποίο έκλεισε στις 31 Μαρτίου του 2021.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η Toyota έβαλε στα ταμεία της 2,25 τρισεκατομμύρια γιεν ή πιο απλά 17 εκατ. ευρώ, αντιστεκόμενη στην έλλειψη ημιαγωγών που πλήττει τις περισσότερες εταιρείες ανά τον κόσμο, αλλά και στην πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν πως όχι μόνο ξεπεράστηκαν τα προηγούμενα κέρδη, αλλά και οι προσδοκίες της.

Advertisement
Advertisement

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της μάρκας ανήλθαν σε 7.646.000 μονάδες, μειωμένες μόλις κατά 1.309.000 συγκριτικά με το προηγούμενο φορολογικό έτος, μια πτώση που είναι λογική εξαιτίας του πολυσύνθετου κλίματος που έχει δημιουργηθεί.

Η Toyota είναι αισιόδοξη πως στο τέλος (31 Μαρτίου 2022) του τρέχοντος φορολογικού έτους τα καθαρά κέρδη της θα φτάσουν τα 2,3 τρις. γιεν (17,5 δισ. ευρώ), ενώ οι συνολικές πωλήσεις των μοντέλων της θα αντιστοιχούν στο ποσό των 30 τρισ. γιεν (227 δισ. ευρώ).

Advertisement

Παράλληλα, στόχος της είναι οι συνδυαστικές πωλήσεις με τη Lexus να φτάσουν τα 9,6 εκατ. οχήματα, 2,8 εκατ. από αυτά πιστεύεται πως θα είναι ηλεκτρικά. Εφόσον, οι πωλήσεις μηδενικών εκπομπών ρύπων «πιάσουν» το συγκεκριμένο νούμερο, τότε θα έχει καταγραφεί αύξηση της τάξεως του 130% συγκριτικά με το περασμένο φορολογικό έτος.

Σήμερα, η Toyota έχει 55 εξηλεκτρισμένα μοντέλα στον παγκόσμιο στόλο της, ενώ έως το 2025 αποσκοπεί να φτάσει τα 7015 από τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

Όπως αναφέρει, τέλος, η Toyota σε ανακοίνωσή της, οι κρίσεις δεν είναι άγνωστη λέξη προς αυτή, δεδομένου ότι έχει σφυρηλατηθεί μέσω δυσχερών συνθηκών, όπως ήταν «η παγκόσμια οικονομική κρίση, ο μεγάλος σεισμός του 2011, το τσουνάμι και η εκτεταμένη πυρηνική καταστροφή στη βορειοδυτική Ιαπωνία, αλλά και οι πλημμύρες στην Ταϊλάνδη που σημειώθηκαν μέσα στο ίδιο έτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota αποκάλυψε το Yaris Cross Adventure
Toyota Yaris: Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021
Συγκριτικό: Mazda 2 1.5 VS Nissan Micra IG-T 100 VS Toyota Yaris 1.5

Advertisement