Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Tesla συνεχίζει τις εκπτώσεις

Ελλάδα 17:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Tesla συνεχίζει τις εκπτώσεις

ΝΕΑ

H Tesla συνεχίζει τις εκπτώσεις

ΝΕΑ

H πρακτική αυξομείωσης των τιμών την οποία η Tesla εφαρμόζει στα μοντέλα της συνεχίζεται. Αυτή τη φορά η εταιρεία μείωσε τα ποσά για την απόκτησή τους στη Βόρεια Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Όσοι θέλουν να αποκτήσουν κάποιο από τα αυτοκίνητα της Tesla στις ΗΠΑ και στον Καναδά, πλέον έχουν την ευκαιρία να το πράξουν πληρώνοντας λιγότερα χρήματα για την αγορά του.

Αυτό διαπιστώνει κάποιος ο οποίος θα δει τις τιμές πώλησης των Model 3, Model S, Model Y και Model X στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις πωλήσεις της και να επιτύχει τον εμπορικό στόχο της ως το τέλος της χρονιάς που διανύουμε, κάνει εκπτώσεις στο ποσό αγοράς, τόσο στα καινούργια όσο και στα μεταχειρισμένα οχήματά της.

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ το Model 3 διατίθεται με έκπτωση που φτάνει ή και ξεπερνά τα 3.700 δολάρια (περίπου 3.385 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου.

Δηλαδή είτε στην πισωκίνητη, είτε στην τετρακίνητη. Το ίδιο ισχύει και στις διαφορετικές εκδοχές του αναφορικά με την ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών του.

Advertisement

Για το Model S, η Tesla ανακοινώνει μείωση της τιμής αγοράς του για περισσότερα από 5.000 δολάρια (περίπου 4.575 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Όμως, αυτό το ύψος της έκπτωσης αφορά σε ελαφρώς μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν διανύσει ήδη μια απόσταση μεταξύ 12.800-21.000 χλμ. Και σε αυτό αφορά στις διάφορες εκδόσεις του μοντέλου.

Το ίδιο εκπτωτικό τιμολογιακό καθεστώς αφορά και στο Model X, ενώ για το Model Y η μείωση φτάνει σχεδόν τα 3.000 δολάρια (περίπου 2.745 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement

Να σημειώσουμε ότι οι εκπτώσεις που κάνει η Tesla αθροίζονται στο ποσό της κρατικής επιδότησης για την απόκτηση αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αυτό φτάνει ως και τα 7.500 δολάρια (περίπου 5.500 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Τέλος, οι μειώσεις στις τιμές των μοντέλων της Tesla είναι αντίστοιχων ποσών και στον Καναδά. Φυσικά, αυτά αφορούν στο νόμισμα της χώρας, δηλαδή το καναδικό δολάριο και όχι το αμερικανικό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το αγροτικό της Tesla κάνει και για… βάρκα (+video)
Έξαλλος ο Έλον Μασκ με τους Σουηδούς εργάτες
Ακόμα και οι… κοριοί τα έβαλαν με την Tesla