Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έξαλλος ο Έλον Μασκ με τους Σουηδούς εργάτες

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξαλλος ο Έλον Μασκ με τους Σουηδούς εργάτες

ΝΕΑ

Έξαλλος ο Έλον Μασκ με τους Σουηδούς εργάτες

ΝΕΑ

Ο Έλον Μασκ είναι έξαλλος με τις απεργιακές κινητοποιήσεις εναντίον της Tesla στη Σουηδία.

Advertisement
Advertisement

Η διαμάχη των εργαζομένων της IF Melall με την Tesla φαίνεται πως έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη Σουηδία καθώς πλέον εννιά συνδικάτα έχουν βγει ανοιχτά και υποστηρίζουν τους εργαζόμενους. Η κόντρα έχει ξεκινήσει από τα τέλη Οκτωβρίου όταν οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν απεργία ζητώντας συλλογική σύμβαση εργασίας και βελτίωση των συνθηκών εργασίας στη σκανδιναβική χώρα.

Η κινητοποίηση και άλλων εργατικών σωματείων έχει δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην Tesla καθώς πλέον εργάτες καθαριότητας, εργάτες σε τελωνεία, ηλεκτρολόγοι, ταχυδρόμοι, ακόμα και εργάτες συλλογής απορριμάτων δεν κάνουν καμία ενέργεια που να αφορά την Tesla.

Advertisement
Advertisement

Τα εργατικά συνδικάτα είναι πολύ ισχυρά στη Σουηδία και έχουν πολλά δικαιώματα νομικά που προκαλούν πονοκέφαλο στον Έλον Μασκ. Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα είναι ότι τα ταχυδρομεία αρνούνται να παραδώσουν πινακίδες καινούριων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους.

Ο Έλον Μασκ πάντως είναι έξαλλος με τη στάση των εργαζομένων και δηλώνει ότι αυτές οι απεργίες είναι «παράλογες». Από την άλλη όμως οι εργαζόμενοι είναι αμετακίνητοι και στο ερώτημα του πως θα αποκτήσουν τελικά οι ιδιοκτήτες νέων Tesla απαντούν «ας τα παραγγείλουν από τον ίδιο τον Έλον Μασκ».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το αγροτικό της Tesla κάνει και για… βάρκα (+video)
Ιδού τα ηλεκτρικά με την ταχύτερη φόρτιση
Ο αντισημιτισμός του Μασκ έχει επιπτώσεις στην Tesla