Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα και οι… κοριοί τα έβαλαν με την Tesla

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ακόμα και οι… κοριοί τα έβαλαν με την Tesla

ΝΕΑ

Ακόμα και οι… κοριοί τα έβαλαν με την Tesla

ΝΕΑ

Η εταιρία του Ίλον Μασκ φαίνεται ικανή να τα βάλει με κάθε αντίπαλο. Δεν υπολόγιζε όμως τους… κοριούς!

Advertisement
Advertisement

Το Gigafactory 2 της Tesla στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης αντιμετώπισε ένα πολύ περίεργο ζήτημα, καθώς οι εργαζόμενοι παραπονέθηκαν για μια μόλυνση από κοριούς, προκαλώντας δυσφορία και ανησυχίες για την υγεία τους.

Η επιδημία φέρεται να ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν την αγωνία τους για την καθυστερημένη ανταπόκριση της διοίκησης στο πρόβλημα.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή εξαρτημάτων των ηλιακών οροφών της Tesla, φορτιστών Superchargers και την ανάπτυξη λογισμικού Autopilot, περιέγραψαν την κατάσταση ως αφόρητη και προσβλητική.

Advertisement
Advertisement

Μοιράστηκαν παράπονα για την έλλειψη άμεσης δράσης της διοίκησης, οδηγώντας σε περαιτέρω αγωνία τους εργαζόμενους. Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες και βίντεο που έδειχναν νεκρούς κοριούς και ζωντανά έντομα να σέρνονται στα πόδια τους.

Παρά τις πολυάριθμες καταγγελίες που υποβλήθηκαν στη Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία των ΗΠΑ (OSHA), οι προσπάθειες επικοινωνίας με τη διοίκηση για βοήθεια ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, άκαρπες.

Μετά την παρέμβαση του OSHA, προσλήφθηκε εξολοθρευτής για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι ανέφεραν αργότερα μια έντονη χημική οσμή μετά τη διαδικασία εξολόθρευσης.

Advertisement

Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν, φέρεται να προκάλεσαν δυσφορία στους εργαζόμενους, με καταγγελίες για ερεθισμό των ματιών, πρήξιμο, δυσκολίες στην αναπνοή, ζάλη, ναυτία και πρήξιμο του λαιμού.

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν δικές τους άδειες ή ημέρες ασθένειας για να αποφύγουν να εργαστούν σε τέτοιες συνθήκες.

Advertisement

Ο OSHA παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για τους κοριούς στο χώρο εργασίας, αλλά έχει ξεκινήσει έρευνα για το αν η Tesla τηρούσε τις κατάλληλες διαδικασίες σχετικά με τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνταν στο χώρο εργασίας.

Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχίες για την ασφάλεια των εργαζομένων και υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης κατάλληλων πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων ελέγχου παρασίτων σε εργασιακά περιβάλλοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι συμβαίνει και τα «γυρίζει» ο Μασκ με την Tesla; (+video)
Δεν έχουν τελειωμό τα παράπονα για τα Tesla
Αποκαλύφθηκε στο Instagram το εσωτερικό του Tesla Cybertruck (+video)

Advertisement