Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Στο Παρίσι αποκαλύπτεται το Peugeot e-Streetzone

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο Παρίσι αποκαλύπτεται το Peugeot e-Streetzone

NEWSMOTO

Στο Παρίσι αποκαλύπτεται το Peugeot e-Streetzone

NEWSMOTO

Η στροφή της Peugeot Motorcycles προς την ηλεκτροκίνηση ξεκινάει με το e-Streetzone στην Πόλη του Φωτός.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot Motorcycles την τελευταία πενταετία περνάει μια πολύ περίεργη περίοδο καθώς από πολλές πλευρές έχει δεχτεί πλήγματα. Όλα ξεκίνησαν το 2014 όταν η Mahindra αποφάσισε να εξαγοράσει την γαλλική μάρκα. Μέχρι το 2019 καμία αλλαγή δεν είχε συμβεί στην Peugeot Motorcycles, μέχρι που η Mahindra αποφάσισε να προχωρήσει σε εκκαθάριση της εταιρείας και να αλλάξει το όνομά της από Peugeot Scooters σε Peugeot Motorcycles.

Τα χτυπήματα ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί καθώς πέρυσι χάθηκε μια μεγάλη δικαστική μάχη με την Piaggio με μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο. Η Peugeot Motorcycles ωστόσο, είχε ήδη ανακοινώσει τη στροφή της στην ηλεκτροκίνηση, γυρνώντας σελίδα σε μια νέα εποχή. Πριν από έναν χρόνο παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή το ηλεκτρικό της scooter e-Ludix και μέσα στον Οκτώβριο του 2022 είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Στην έκθεση Mondial de l’Automobile στο Παρίσι η Peugeot Motorcycles θα παρουσιάσει το e-Streetzone, ένα μικρό ηλεκτρικό scooter το οποίο επιβεβαιώνει το νέο κεφάλαιο της εταιρείας. Το e-Streetzone είναι ποιοτικό στην κατασκευή του έχοντας ως χαρακτηριστικό στοιχείο το «γυμνό» τιμόνι και τη μεγάλη μάσκα εμπρός με φωτιστικό σώμα LED. Στα τεχνικά στοιχεία το scooter αναμένεται να έχει αυτονομία περισσότερα από 100 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, με επιλογή για μία ή δύο αποσπώμενες μπαταρίες.

 

Advertisement

Οι επιδόσεις του scooter θα είναι επιπέδου 125 κ.ε. με τελική ταχύτητα κοντά στα 80 χλμ/ώρα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην οδηγική συμπεριφορά με ποιοτικές αναρτήσεις, δυνατά φρένα και τροχούς 12 ιντσών. Στην περίπτωση χρήσης μίας μπαταρίας, υπάρχει χώρος για ένα jet κράνος με τίμημα στην αυτονομία κοντά στα 50 χιλιόμετρα. Το e-Streetzone θα είναι συμβατό με την εφαρμογή Free2Move της Peugeot μέσα από την οποία ο αναβάτης μπορεί να προγραμματίσει τη διαδρομή του και τους σταθμούς φόρτισης που θα χρειαστεί. Το scooter της Peugeot αναμένεται να κοστίζει κοντά στις 3.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Peugeot επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό
Το νέο Peugeot 408 σε μουσείο τέχνης στη Γαλλία (+video)
Επίσημο: Το ηλεκτρικό Peugeot e-208 αναβαθμίζεται