Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Το ηλεκτρικό Peugeot e-208 αναβαθμίζεται

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το ηλεκτρικό Peugeot e-208 αναβαθμίζεται

ΝΕΑ

Επίσημο: Το ηλεκτρικό Peugeot e-208 αναβαθμίζεται

ΝΕΑ

Το επιτυχημένο ηλεκτρικό γαλλικό μοντέλο γίνεται ακόμα καλύτερο σε όλους τους τομείς.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη στα ηλεκτρικά μοντέλα είναι συνεχής και φυσικά το e-208, το πολύ ενδιαφέρον EV της Peugeot, δεν αποτελεί την εξαίρεση. Έτσι λοιπόν τώρα αποκτά το νέο σύστημα πρόωσης -μια ακόμα αναβάθμισή του είχε γίνει στα τέλη του 2021- που παρουσιάστηκε στο αντίστοιχο 308.

Αυτό στην πράξη σημαίνει καινούργιο ηλεκτροκινητήρα του με αυξημένη κατά 12 % ισχύ στους 156 ίππους (ροπή: 260 Nm), σε συνδυασμό με μια νέα, μεγαλύτερη μπαταρία 51,0 kWh που λειτουργεί στα 400 V.

Παράλληλα οι μηχανικοί της Peugeot έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της αξιοποίησης της ενέργειας -σε αυτό βοηθά και η ύπαρξη αντλίας θερμότητας μαζί με αισθητήρα υγρασίας- με αποτέλεσμα η μέση κατανάλωση του καινούργιου e-208 να είναι μόλις 12,0 kWh ανά 100 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Τιμή κορυφαία για τα τρέχοντα δεδομένα των ηλεκτρικών μοντέλων, με αποτέλεσμα πολύ καλή να είναι και η αυτονομία που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 400 χιλιόμετρα κατά WLTP.

Ενδιαφέρον έχει πως σε σχέση με την αρχική εκδοχή του e-208 η αυτονομία μέσα στην πόλη έχει αυξηθεί κατά 40 χιλιόμετρα, σε εξωτερική θερμοκρασία 0 βαθμών Κελσίου -οι χαμηλές θερμοκρασίες «σκοτώνουν» κυριολεκτικά την απόδοση της μπαταρίας.

Advertisement

Ο στάνταρ εσωτερικός φορτιστής είναι μονοφασικός με ισχύ 7,4 kW και προαιρετικά διατίθεται τριφασικός ισχύος 11,0 kW. Έτσι σε ταχυφορτιστή 100 kW η φόρτιση από το 20% στο 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας διαρκεί λιγότερα από 25 λεπτά της ώρας.

Advertisement

Ο οδηγός του καινούργιου e-208 πέρα από τις ψηφιακές ευκολίες του i-Cockpit θα έχει στη διάθεση του και δύο ψηφιακές εφαρμογές για το smartphone του. Την MyPeugeot που δίνει τη δυνατότητα ελέγχου λειτουργιών του αυτοκινήτου, όπως τον προγραμματισμό της φόρτισης ή την προθέρμανση ή ψύξη του εσωτερικού, εξ αποστάσεως και την Free2Move που επιτρέπει τον προγραμματισμό ταξιδιού λαμβάνοντας υπόψη και την τυχόν φόρτιση.

Το νέο Peugeot e-208 θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Είναι το ολοκαίνουργιο 408 το πιο premium Peugeot;(+video)
Φορτίσαμε δωρεάν το Peugeot e-208 στο Σείριο (+video)
10 λόγοι για να επιλέξετε το Peugeot e-208