Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-AMG το πήρε το One μάθημά της

Ελλάδα 0:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-AMG το πήρε το One μάθημά της

ΝΕΑ

H Mercedes-AMG το πήρε το One μάθημά της

ΝΕΑ

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η Mercedes-AMG στη δημιουργία του One που έχει κινητήρα από μονοθέσιο της F1, την οδηγούν σε μια απόφαση που μοιάζει πολύ λογική.

Advertisement
Advertisement

Το One θα παραμείνει διαχρονικά μοναδικό δημιούργημα για την AMG, καθώς το τμήμα υψηλών επιδόσεων της Mercedes δεν θα αναπτύξει άλλο αντίστοιχο.

Έχοντας εργαστεί πάνω στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, ο διευθυντής ανάπτυξης οχημάτων της εταιρείας από το Affalterbach, Steffen Jastrow, παραδέχτηκε πως υπήρχε πολύ μεγάλη δυσκολία προκειμένου να συμμορφωθεί το One με τα πρότυπα περί ρύπων WLTP. Μάλιστα, διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξει άμεσος διάδοχος λόγω αυστηρότερων κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

«Δεν θα έλεγα ότι αυτό θα είναι το τελευταίο μας hypercar αλλά δεν υπάρχουν ακόμα σχέδια για κάποιο νέο. Νομίζω πως ένα hypercar με κινητήρα μονοθεσίου Formula 1 μπορεί να αποκλειστεί ως προοπτική». Με τους κανονισμούς Euro 7 να τίθενται σε ισχύ αργότερα μέσα στη δεκαετία, οι πιθανότητες να δούμε ένα άλλο αυτοκίνητο δρόμου με κινητήρα F1 είναι μηδενικές.

Ο Jastrow από την άλλη, αυτό που είπε είναι πως είναι σημαντικά πιο πιθανό το να κατασκευαστεί ένα ηλεκτρικό hypercar που θα είναι ευκολότερο να πιστοποιηθεί ως όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων για χρήση στο δρόμο. Άλλωστε, με το πρωτότυπο Vision AMG που παρουσιάστηκε πέρυσι, η Mercedes έδωσε το «στίγμα» για το μέλλον των μοντέλων επιδόσεών της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Pecco Bagnaia επέλεξε το νούμερο 1 για το 2023 (+video)
Αυτονομία ηλεκτρικών: Αλήθειες και ψέματα
Δείτε τη σούπερ καμπίνα της νέας Maserati GranTurismo