Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Δείτε τη σούπερ καμπίνα της νέας Maserati GranTurismo

Ελλάδα 3:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τη σούπερ καμπίνα της νέας Maserati GranTurismo

Mobility

Δείτε τη σούπερ καμπίνα της νέας Maserati GranTurismo

Mobility

Η Maserati έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το εσωτερικό της νέας GranTurismo, στις εκδόσεις Modena, Trofeo και Folgore, για να δείξει στους ανταγωνιστές πως είναι να… ορίζεις την κομψότητα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Maserati GranTurismo έκανε ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 2022 και τώρα για πρώτη φορά έχουμε εικόνα από την πολυτελή καμπίνα με την εξαιρετική αισθητική.

Η διάταξη του ταμπλό στην GranTurismo μοιάζει πολύ με εκείνη που βλέπουμε στο νέο SUV της Maserati, την Grecale. Παρά το γεγονός πως εκτός της σχεδίασης, δεν είναι λίγα και τα κοινά στοιχεία που έχουν τα δύο μοντέλα, η GranTurismo προβάλλει ένα πιο premium προφίλ, χάρη σε ορισμένες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τις ραφές στο ταμπλό και στις επενδύσεις των θυρών, καθώς επίσης και με τις μεταλλικές επιφάνειες.

Advertisement
Advertisement

Η Maserati GranTurismo προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, με τις δύο πρώτες (Modena και Trofeo) να έχουν προσανατολισμό τις επιδόσεις. Ο κινητήρας κάτω από το εμπρός καπό, είναι ο twin turbo V6 με χωρητικότητα 3,0 λίτρων, που αντίστοιχα αποδίδει 496 και 557 ίππους. Η κορυφαία έκδοση (Folgore) είναι η αμιγώς ηλεκτρική με τρεις κινητήρες που παράγουν 761 ίππους και τροφοδοτούνται από μπαταρία 92,5 kWh.

Στη Modena βρίσκουμε έναν ωραίο συνδυασμό μπεζ και μαύρης ταπετσαρίας με ένθετα από συνθετικό υλικό που προσομοιάζει το ξύλινο, ενώ η Trofeo έχει ως κυρίαρχο χρώμα το μαύρο με κόκκινες ραφές και κάποια σημεία από ανθρακόνημα. Το Folgore από την άλλη, είναι το πιο «φωτεινό» από τα τρία, με μπλε και λευκή επένδυση σε όλη την καμπίνα αλλά και διαφορετική επεξεργασίας την επιφάνεια του ταμπλό.

Η GranTurismo εμφανίζεται δίνοντας έμφαση στην τεχνολογία, με τις δύο οθόνες στο ταμπλό (12,2 ιντσών για τον πίνακα οργάνων, 12,3 ιντσών για το infotainment) και μια ακόμα οθόνη αφής 8,8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Ο κλιματισμός έχει φυσικά πλήκτρα για τον έλεγχό του και όχι ψηφιακά πάνω στην κεντρικά τοποθετημένη οθόνη. Το τριάκτινο τιμόνι είναι ίδιο με εκείνο της Grecale.

Advertisement

Τα τέσσερα καθίσματα στην καμπίνα φαίνονται άνετα και έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα με ραφτό το σήμα της Maserati. Η Maserati ισχυρίζεται ότι η GranTurismo μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις ενήλικες χάρη στη σχεδίαση της οροφής, που εξασφαλίζει αρκετό χώρο για τα κεφάλια των πίσω. Περισσότερα όμως θα έχουμε να πούμε όταν η Maserati αρχίσει τις παραδόσεις του αυτοκινήτου στους πελάτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πιθανόν μόνο ηλεκτρική η επόμενη Maserati Levante
H τιμή πώλησης του Lexus RZ 450e στην Ελλάδα
Σοκ! Πάνω από 22.500 κλήσεις σε μόλις 7 ημέρες

Advertisement