Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mazda ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό

Ελλάδα 23:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mazda ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό

ΝΕΑ

H Mazda ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Ίσως, ήταν να μην κάνει την αρχή με το ΜΧ-30… Η Mazda, κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας για ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο τετράθυρο μοντέλο το οποίο ενδεχομένως να αντικαταστήσει το Mazda 3!

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αυτοκινητική ιστοσελίδα «The Drive», η Mazda πρόκειται να κατασκευάσει ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο δεν θα έχει αμάξωμα crossover (ή SUV) αλλά θα είναι ένα με πιο κλασική μορφή. Δηλαδή, sedan ή hatchback.

Στην αίτηση πατέντας που κατέθεσε μπορούμε να δούμε τα σκίτσα από ένα τετράθυρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Φυσικά, ό,τι πρόκειται να γίνει θα το πράξουν με τον ξεχωριστό τρόπο που κάνουν τα πράγματα στην ιαπωνική εταιρεία. Δηλαδή να περιμένουμε εντυπωσιακές λύσεις.

Advertisement
Advertisement

Στα επισυναπτόμενα στην πατέντα σκίτσα μπορούμε να δούμε ότι το νέο μοντέλο θα έχει σχετικά μικρές σε ύψος μπαταρίες το οποίο είναι 11 εκατοστά, όπως οι αντίστοιχοι συσσωρευτές που υπάρχουν στο πάτωμα του αμιγώς ηλεκτρικού Renault Mégane E-Tech. Στο συνοδευτικό κείμενο στην αίτηση της πατέντας περιγράφεται ότι αυτές θα μπορούν να είναι είτε ιόντων λιθίου είτε στερεού ηλεκτρολύτη.

Η αναφορά στον τελευταίο τύπο συσσωρευτών πιθανόν να σημαίνει ότι οι άνθρωποι της Mazda θα επιμείνουν στην εξέλιξή του και στην πρακτική χρήση του στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας.

Advertisement

Στο σκίτσο υπ’ αριθμόν 3 (φωτογραφία) μπορούμε να δούμε ότι ο ηλεκτροκινητήρας που έχουν προκρίνει να υπάρχει στο αυτοκίνητο είναι αξονικής ροής, ο οποίος είναι πιο μικρός σε διαστάσεις, άρα πιο ελαφρύς, και πιο αποδοτικός από έναν ακτινικό. Εάν επιλεγεί η λύση αυτή, τότε μιλάμε για επιβεβαίωση της νοοτροπίας ότι στη Mazda κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο…

Advertisement

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το νέο μοντέλο. Ωστόσο, το γεγονός ότι η πατέντα αφορά σε ένα όχημα που παραπέμπει στο Mazda 3 ίσως σημαίνει ότι θα αποτελέσει τη βάση για την παρουσίαση του μοντέλου που θα το αντικαταστήσει, αλλά θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda: Ένας αιώνας γεμάτος πάθος για τελειότητα
O wankel επιστρέφει αλλά αλλιώς στο Mazda MX-30
Mazda: Κοιτάζοντας το βιώσιμο μέλλον στα μάτια

 

Advertisement