Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda: Πως λειτουργεί το Kinematic Control System

Ελλάδα 17:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda: Πως λειτουργεί το Kinematic Control System

ΝΕΑ

Mazda: Πως λειτουργεί το Kinematic Control System

ΝΕΑ

Η πλατφόρμα Kinematic Posture Control System δημιουργεί κορυφαίο περιβάλλον ασφάλειας στα MX-5 και CX-60.

Advertisement
Advertisement

Αν ανατρέξει κανείς στην καινούρια γκάμα αυτοκινήτων της Mazda θα διαπιστώσει ότι εκτός από το εμβληματικό πλέον MX-5 θα συναντήσει και άλλα πισωκίνητα μοντέλα. Αυτό οφείλεται κυρίως στα νέα δεδομένα που έχει φέρει η ηλεκτροκίνηση με τις πλατφόρμες να βασίζονται στην κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς.

Η Mazda θέλοντας να διασφαλίσει το κορυφαίο επίπεδο οδηγικής συμπεριφοράς τόσο του πισωκίνητου MX-5 όσο και του καινούριου CX-60 δημιούργησε ένα σύστημα που ανεβάζει το επίπεδο ασφάλειας κατακόρυφα. Το σύστημα ονομάζεται Kinematic Posture Control System (KPC) και παρεμβαίνει στο διαμήκη πίσω άξονα κίνησης μειώνοντας την μετατόπιση βάρους του αυτοκινήτου στις στροφές, βελτιώνοντας την ευστάθεια.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, το πρωτοποριακό αυτό σύστημα ελέγχου έχει βασικό στόχο να επέμβει στη γεωμετρία του αυτοκινήτου όταν εκείνο στρίβει ή φρενάρει. Όταν το αυτοκίνητο στρίβει σε μια στροφή, το σύστημα πέδησης ενεργοποιείται ελαφρά στον εσωτερικό πίσω τροχό προκειμένου να μειώσει την ανύψωση του τροχού και κατ’ επέκταση του πίσω μέρους. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η εκτροπή του πίσω άξονα, σταθεροποιείται το αυτοκίνητο και ο οδηγός απολαμβάνει υψηλότερα επίπεδα πρόσφυσης.

Παράλληλα, η δομή του Kinematic Posture Control System είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε σε συνεργασία με την ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων να αποτρέπει την ανύψωση του τροχού. Όταν ασκηθούν δυνάμεις πέδησης στον τροχό η γεωμετρία του άξονα είναι τέτοια που παράγει την απαραίτητη δύναμη ώστε να μην εκτρέπεται. Επιπλέον αυτών, το σύστημα χρησιμοποιεί ένα ενσωματωμένο λογισμικό στην υπάρχουσα δομή των εξαρτημάτων που δεν προσθέτει βάρος στο αυτοκίνητο.

Advertisement

Με το σύστημα KPC τόσο το Mazda MX-5 όσο και το νέο CX-60 γίνονται ακόμα πιο ασφαλή και απολαυστικά στην οδήγηση. Ακόμα και στις πιο απαιτητικές διαδρομές με κλειστές στροφές τα αυτοκίνητα χαρίζουν εξαιρετικό κράτημα και σταθερότητα στον οδηγό ο οποίος απολαμβάνει με ασφάλεια το αγαπημένο του Mazda.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda: Η φιλοσοφία «Less is More»
Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα της Mazda;
Mazda Kodo Design: Το αυτοκίνητο είναι τέχνη