Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus Emira: Η πρώτη δοκιμή στην πίστα (+video)

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lotus Emira: Η πρώτη δοκιμή στην πίστα (+video)

ΝΕΑ

Lotus Emira: Η πρώτη δοκιμή στην πίστα (+video)

ΝΕΑ

Το νεότερο σπορ αυτοκίνητο της Lotus, η Emira, που πρόκειται να μπει σε παραγωγή το τρίτο τρίμηνο του 2022, έκανε την πρώτη της εμφάνιση με ένα εντυπωσιακό και θεαματικό video.

Advertisement
Advertisement

Στην πίστα δοκιμών της Lotus στο Hethel ο μηχανικός, Director Attributes και Product Integrity Engineer Gavan Kershaw πίεσε την Emira δείχνοντας μας τα πλεονεκτήματα του νέου μοντέλου.

Στο video, που γυρίστηκε στο Hethel, βλέπουμε την νέα Lotus, να στρίβει με ευκολία τόσο στα σφιχτά σικέιν, όσο και στις ανοιχτές καμπές… πλαγιολισθένοντας.

«Χάρη στον V6 των 3,5 λίτρων και τον υπερσυμπιεστή, η επιτάχυνση ξεκινά από τις 1.500 σ.α.λ. και το αυτοκίνητο απλώς τραβάει και τραβάει και δυναμώνει και δυναμώνει όσο αυξάνονται οι στροφές», είπε ο Kershaw.

Advertisement
Advertisement

Με τέσσερις λειτουργίες οδήγησης (Tour, Sport, Race, Full off) το αυτοκίνητο προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε όλες τις συνθήκες. Στη λειτουργία Tour η Emira έχει μέγιστο έλεγχο ευστάθειας, ενώ, στο Sport, οξύνει την απόκριση στο γκάζι και επιτρέπει ένα μικρό γλίστρημα.

Στο Race, η διάταξη του ψηφιακού οργάνου αλλάζει για να έρθει σε πρώτο πλάνο το στροφόμετρο. Μεγαλώνει επίσης η γωνία ολίσθησης . Τέλος, το Fully Off απενεργοποιεί όλα τα συστήματα ελέγχου ευστάθειας  και αφήνει το αυτοκίνητο εντελώς στα χέρια του οδηγού. Ακόμη και σε αυτήν τη λειτουργία, και μάλιστα σε κάθε άλλη λειτουργία, το ABS παραμένει ενεργοποιημένο για να εξασφαλίσει τη μέγιστη ικανότητα πέδησης ανεξάρτητα από το πόσο θέλετε να κάνετε πέδηση.

Advertisement

Η Emira V6 First Edition, διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 3,5 λίτρων (από την Toyota) που αποδίδει 405 ίππους (430 Nm ροπής). Ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο προσφέρονται, με το τελευταίο να επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα. Θα ακολουθήσει η δίλιτρη Turbo έκδοση (με τα μοτέρ της Mercedes AMG) μαζί με μία ανοιχτή και μία αγωνιστική έκδοση.

Advertisement