Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Valtteri Bottas πουλάει τη Mercedes-AMG GT S του

Ελλάδα 4:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Valtteri Bottas πουλάει τη Mercedes-AMG GT S του

ΝΕΑ

Ο Valtteri Bottas πουλάει τη Mercedes-AMG GT S του

ΝΕΑ

O star της F1, Valtteri Bottas, αποφάσισε να πουλήσει τη Mercedes-AMG GT S που έχει στην κατοχή του στη Φινλανδία και ζητάει από τον επόμενο ιδιοκτήτη, μόνο 190.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Sebastian Vettel έβγαλε προς πώληση ορισμένα από τα αυτοκίνητα της συλλογής του που αποφάσισε πως δεν ήθελε να βλέπει άλλο.

Τώρα, ο Bottas –πιθανότατα ως μια ένδειξη για το μελλοντικό «χωρισμό» του από την αγωνιστική ομάδα της Mercedes-AMG– προσφέρει τώρα την προσωπική του Mercedes AMG GT S προς πώληση. Το αυτοκίνητο είναι του 2018 και έχει μόλις 16.000 χιλιόμετρα διανύσει, πιθανότατα λόγω της πανδημίας που περιόρισε τις έτσι και αλλιώς ελάχιστες μετακινήσεις του Bottas από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του (Monte Carlo). Η Mercedes AMG GT S του Bottas, είναι φινιρισμένη σε Brilliant Blue Metallic (896/5896).

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας είναι V8 4,0 λίτρων με απόδοση 522 ίππους, κάτι που επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 310 χλμ./ώρα- αν και ο Bottas είναι από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο που αποδεδειγμένα μπορεί να έχει απόλυτο έλεγχο ακόμα και με περισσότερα χιλιόμετρα στο κοντέρ. Το αυτοκίνητο έχει ζάντες AMG 19 ιντσών μπροστά και 20 ιντσών πίσω και το εσωτερικό είναι πλήρως υπενδεδυμένο με μαύρη Alcantara και δέρμα.

Σύμφωνα με την αγγελία πώλησης, η τιμή του αυτοκινήτου ως καινούργιου, πιθανότατα με τη δέουσα έκπτωση για τον Bottas, ήταν 230.000 ευρώ οπότε τα 190.000 που κοστολογείται τώρα με αυτά τα λίγα χιλιόμετρα στο κοντέρ, είναι πολύ λογικό αντίτιμο. Χώρια την προστιθέμενη αξία για τον επόμενο ιδιοκτήτη, που θα λέει ότι αγόρασε το αυτοκίνητο του Bottas. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πωλητή μέσω της πλατφόρμας «Tori Autot», για να κανονίσουν να δουν το όχημα από κοντά- απλά θα πρέπει να «πεταχτούν» μέχρι το Helsinki, την πρωτεύουσα της Φινλανδίας.

Advertisement

Μάλιστα, για να προσελκύσει πιθανούς αγοραστές, ο Bottas ανακοίνωσε ότι θα είναι προσωπικά παρόν στην παράδοση, δίνοντας την δυνατότητα στον αγοραστή να ακούσει από τον ίδιο τον Φινλανδό, τις λειτουργίες του οχήματος καθώς και τις οδηγίες συντήρησης. Επιπλέον, ο αγοραστής μπορεί επίσης να περάσει μια μέρα με τον Bottas στην πίστα go-kart στο Pippo, λίγα χιλιόμετρα από τη γενέτειρά του, την πόλη Nastola, εκεί που ο οδηγός της Mercedes έκανε τις πρώτες του προσπάθειες με kart σε αγωνιστικό περιβάλλον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Vettel πουλάει κάποια από τα supercars του
F1: Πήραν προβάδισμα Hamilton και Mercedes
Mια Mercedes AMG GT S με 656 άλογα!