Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χορεύοντας στα λευκά με τη νέα Mercedes-AMG SL

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χορεύοντας στα λευκά με τη νέα Mercedes-AMG SL

ΝΕΑ

Χορεύοντας στα λευκά με τη νέα Mercedes-AMG SL

ΝΕΑ

Η 8η γενιά της SL είναι σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών και η Mercedes-Benz, σηματοδοτεί ως πολύ σημαντική την 12η Μαρτίου αφού και εκείνη την ημέρα, το 1952, ανακοινώθηκε δημόσια η πρώτη εμφάνιση του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο της Mercedes-Benz βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών σε χειμερινό περιβάλλον και ανάμεσα στα πολλά νέα στοιχεία το πιο “χτυπητό” είναι η αντικατάσταση της μεταλλικής οροφής και η επιστροφή της υφασμάτινης ως ένα άμεσα αναγνωρισίμο roadster χαρακτηριστικό.

Περίπου 69 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του αυτοκινήτου του οποίου τα αρχικά “SL” αντιστοιχούσαν σε “Super Light” έχουμε μπροστά μας το τελικό στάδιο των δοκιμών της όγδοης γενιάς του. Οι δοκιμές σε δημόσιο δρόμο με την Mercedes-Benz SL 300 μοιάζουν να ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και σήμερα, αυτό που βλέπουμε και στις φωτογραφίες, είναι κάποιες επιπλέον εξειδικευμένες δοκιμές σε ένα ειδικό, κλειστό στην κυκλοφορία πεδίο δοκιμών στη χιονισμένη Σουηδία.

Advertisement
Advertisement

Κρίθηκε απαραίτητο να γίνει η τελική ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας της τετρακίνησης 4MATIC+ που τώρα προσφέρεται για πρώτη φορά και στην SL, σε χειμερινές συνθήκες και με καλυμμένες από χιόνι και πάγο περιοχές. Οι συνθήκες αυτές αποτελούν και δοκιμασία για την ολοκαίνουργια υφασμάτινη οροφή, η οποία πρέπει επίσης να αποδείξει την ορθότητα του σχεδιασμού της στις σκληρές συνθήκες που επικρατούν κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του εμβληματικού roadster για τη Mercedes-Benz, το οποίο πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του αργότερα μέσα στη χρονιά, σύντομα θα υποβληθούν και αυτά στο τελικό στάδιο των δοκιμών τους μέσα στην πίστα του Nurburgring.

Το θρυλικό roadster, οι διάφορες εκδόσεις του οποίου θα διατίθενται στο μέλλον αποκλειστικά με το όνομα της Mercedes-AMG, παραμένει πιστό σε αρετές όπως είναι η μοναδική του σχεδίαση και τα εξαιρετικά επίπεδα ποιότητας και πολυτέλειας. Είναι άλλωστε η νέα απόδοση των χαρακτηριστικών του μοντέλου που ξεκίνησε την πορεία του το 1952 και έγινε μέσα στα χρόνια εμβληματικό για τη Mercedes-Benz αλλά και για ολόκληρη την κατηγορία που δημιουργήθηκε.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Η νέα Mercedes-Benz SL θα έχει έκδοση με 800 ίππους
Έσπασε ταμεία η… Ελληνική Mercedes-AMG SL 73
Έρχεται η ώρα της αποκάλυψης για τη νέα Mercedes EQS