Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ευρώπη στον επιχειρηματικό πυρήνα της Nissan

Ελλάδα 16:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Ευρώπη στον επιχειρηματικό πυρήνα της Nissan

ΝΕΑ

H Ευρώπη στον επιχειρηματικό πυρήνα της Nissan

ΝΕΑ

Η αλλαγή ισορροπιών εντός τού Ομίλου Renault Alliance και τα νέα μοντέλα της ορίζουν καινούργια δεδομένα για τη Nissan η οποία βάζει ουσιαστικότερα στο στόχαστρό της τη Γηραιά Ήπειρο και πάλι.

Advertisement
Advertisement

Όταν τον Μάιο του 2020 η Nissan ανακοίνωσε το νέο τετραετές επιχειρηματικό σχέδιό της, το οποίο ονομάστηκε «Nissan Next», ήταν σαφές ότι η Ευρώπη δεν ήταν στις προτεραιότητες της ιαπωνικής εταιρείας.

Σε αυτό προβλέπονταν οι στόχοι για την εμπορική επέκταση της εταιρείας σε άλλες αγορές, όπως της Ιαπωνίας, της Κίνας και των ΗΠΑ, η οικονομική ευρωστία της, η αύξηση του κέρδους της και η βιώσιμη ανάπτυξη.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, καθώς το ορισθέν χρονικό διάστημα για την εφαρμογή τού συγκεκριμένου προγράμματος πλησιάζει στο τέλος του, τα στελέχη τής Nissan έθεσαν το επόμενο στρατηγικό επιχειρηματικό πλάνο το οποίο περιλαμβάνει εκ νέου την Ευρώπη.

Μάλιστα, υπό το πρίσμα της νέας συμφωνίας της με τη Renault, αυτή η προοπτική φαντάζει πιο ενδιαφέρουσα, καθώς η εταιρεία παρουσίασε τόσο το νέο Qashqai όσο και το καινούργιο X-Trail, ενώ μείωσε τις τιμές πώλησης όλων των μοντέλων της σε πολλές χώρες τής Γηραιάς Ηπείρου.

Advertisement

Ο Ashwani Gupta, Επιχειρησιακός Διευθυντής τής Nissan Motor Corporation, δήλωσε σχετικά: «Η Ευρώπη δεν ήταν στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας με το σχέδιο “Nissan Next”, όμως τώρα είναι. Η αναδιοργάνωση που κάναμε έχει φέρει αποτέλεσμα σε αυτή και πλέον δεν παλεύουμε για την κερδοφορία όπως πριν».

Advertisement

Βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν, το πρώτο εννιάμηνο του οικονομικού έτους που λήγει στις 31 Μαρτίου 2022, η οικονομική ζημιά τής Nissan στην Ευρώπη ήταν 2,1 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 14.983.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), όταν το ίδιο διάστημα του περυσινού οικονομικού έτους ήταν 22,2 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 158.391.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Max-Out Concept αποκαλύπτει τα πλάνα της Nissan
Με ποιον τρόπο η Nissan εξοικονομεί στην Ελλάδα 400.000 ευρώ το χρόνο;
Όλα τα νέα μοντέλα των Renault και Nissan την επόμενη τριετία