Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ποιον τρόπο η Nissan εξοικονομεί στην Ελλάδα 400.000 ευρώ το χρόνο;

Ελλάδα 4:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ποιον τρόπο η Nissan εξοικονομεί στην Ελλάδα 400.000 ευρώ το χρόνο;

ΝΕΑ

Με ποιον τρόπο η Nissan εξοικονομεί στην Ελλάδα 400.000 ευρώ το χρόνο;

ΝΕΑ

Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης με στρατηγικές κινήσεις τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα της ενεργειακής κρίσης. Τι δήλωσε σε εκδήλωση της εταιρείας ο Τάκης Θεοχαράκης.

Advertisement
Advertisement

Καθημερινά ακούμε και βλέπουμε πολλά ενώ οι υποσχέσεις πάνε… σύννεφο. Το σίγουρο είναι πως έχουμε χορτάσει από λόγια γιατί από πράξεις σχεδόν τίποτα! Άλλωστε είναι της μόδας να σχολιάζουμε, να λέμε ότι εμείς μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα αλλά όταν φτάνει η ώρα της υλοποίησης απλά να μην γίνεται τίποτα…

Κόντρα στο ρεύμα και στις υποσχέσεις πηγαίνει η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης που είναι γνωστή στο ευρύ κοινό από την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Nissan. Η «μαμά» εταιρεία διαθέτει στη γκάμα της οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων, αλλά δεν μένει μόνο εκεί καθώς εργάζεται για τη μείωση των εκπομπών CO2 και τη δημιουργία περιβαλλοντικής και κοινωνικής αξίας.

Στόχος να μηδενίσει τους ρύπους

Αυτές τις αρχές έχει υιοθετήσει και η ελληνική εταιρεία, η οποία βλέποντας τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανάγκες έχει βάλει σκοπό να μηδενίσει το ενεργειακό της αποτύπωμα. Ήδη έχει καταφέρει να το πετύχει σε ποσοστό 80% με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων που έχει τοποθετήσει στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της σε, Αθήνα, Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη.

Advertisement
Advertisement

Το κέρδος για την εταιρεία δεν αφορά μόνο στις μειωμένες εκπομπές ρύπων αλλά και στο οικονομικό κομμάτι.

Τα φωτοβολταικά συστήματα έχουν καλύψει τις οροφέ των κτηρίων της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης

Κέρδος 400.000€ το χρόνο

Χαρακτηριστικά άλλωστε και τα λόγια του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου Τάκη Θεοχαράκη, ο οποίος μιλώντας στους εργαζόμενους της εταιρείας, κατά τη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, εκτός από το επιχειρηματικό κομμάτι αναφέρθηκε και στην πολύ μεγάλη επένδυση που έχει γίνει για να καλυφτούν οι ενεργειακές ανάγκες.

Όπως τόνισε στην ομιλία του, ήδη τα συστήματα που έχουν τοποθετηθεί στις οροφές των κτηρίων, καλύπτουν το 80% των αναγκών με το ετήσιο κέρδος για την εταιρεία να αγγίζει τα 400.000 ευρώ.

Ο Τάκης Θεοχαράκης είναι από τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες στον κλάδο σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος

Το κέρδος για το περιβάλλον

Advertisement

Με τη χρήση των φωτοβολταϊκών συστημάτων, οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι μειωμένες κατά 678 τόνους το χρόνο. Το νούμερο είναι πολύ ψηλό και δείχνει την ευαισθησία του επαγγελματικού κόσμου στον κλάδο του αυτοκινήτου σε θέματα περιβάλλοντος.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Large σε όλα του το καινούργιο MINI Countryman
Ιδού η αυτοκινητική… μανία των Ελλήνων
Τα νέα της πιάτσας, 366…