Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα τα νέα μοντέλα των Renault και Nissan την επόμενη τριετία

Ελλάδα 5:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα τα νέα μοντέλα των Renault και Nissan την επόμενη τριετία

ΝΕΑ

Όλα τα νέα μοντέλα των Renault και Nissan την επόμενη τριετία

ΝΕΑ

H συμφωνία μεταξύ των ανώτατων στελεχών της Renault και της Nissan σημαίνει νέες προοπτικές για τον Όμιλο Renault Alliance. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για να καθοριστεί το νέο χρονοδιάγραμμα δημιουργίας των νέων μοντέλων του.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ως το τέλος Μαρτίου η Renault και η Nissan θα έχουν καταλήξει στη συμφωνία που αφορά στο μερίδιο μετοχών που θα διαθέτει εφεξής η καθεμία εντός του Ομίλου Renault Alliance.

Επίσης, ως το τέλος του έτους θα έχουν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες και θα υπογραφεί το νέο Καταστατικό.

Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την επένδυση σε νέες τεχνολογίες και στα καινούργια μοντέλα που θα εξελίξουν και θα παρουσιάσουν τόσο οι δύο αυτές όσο και η Mitsubishi, ο τρίτος εταίρος τού Ομίλου.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι η Nissan προτίθεται να επενδύσει χρήματα για να αποκτήσει το 15% των μετοχών της εταιρείας «Ampère» που έχει ιδρύσει ο Όμιλος Renault, με σκοπό την ανάπτυξη τεχνογνωσίας και λογισμικού και την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Επίσης, η ιαπωνική εταιρεία θα επενδύσει και στο πρόγραμμα «Horse project» το οποίο έχει ως σκοπό την περαιτέρω εξέλιξη των θερμικών κινητήρων και την ανάπτυξη υβριδικής διάταξης συστημάτων για τη μείωση της κατανάλωσης και της εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα. Τέλος, θα συνεργαστούν και για την ανάπτυξη μπαταριών στερεού τύπου και συστήματος αυτόνομης οδήγηση για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τους.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, μετά την υπογραφή της καινούργιας συμφωνίας εντός τού Renault Alliance, οι εταιρείες του θα συνεργαστούν για να την εξέλιξη και κατασκευή καινούριων μοντέλων τόσο για την ευρωπαϊκή αγορά όσο και για αυτές της Λατινικής Αμερικής και της Ινδίας.

Αναλυτικότερα, για τη Γηραιά Ήπειρο οι Renault και Nissan θα εξετάσουν τι μοντέλα θα μπορούν να εξελίξουν και να κατασκευάσουν μετά το 2026, όπως και εάν τις συμφέρει να αναπτύξουν μια νέα πλατφόρμα αρχιτεκτονικής 800 Volt. Η Nissan θα εξελίξει τη νέα γενιά τού Micra το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF-BEV» και θα κατασκευάζεται στη Γαλλία, στο εργοστάσιο ElectriCity τής Renault.

Advertisement

H γαλλική εταιρεία θα έχει αρχίσει να εφαρμόζει το λογισμικό «FlexEVan» για τα ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματά της, όπως και γι’ αυτά της Nissan. Επίσης, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να συνεργαστούν οι δύο εταιρείες και σε ό,τι αφορά στο ευρωπαϊκό δίκτυο αντιπροσώπων τους.

Σε ό,τι αφορά στη Mitsubishi, θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα «CMF-B» στα νέα ASX και Colt, ενώ θα διερευνήσει κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιήσει το υφιστάμενο δίκτυο αντιπροσώπων των Renault και Nissan για να αυξήσει τον όγκο πωλήσεών της σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Advertisement

Για τη Λατινική Αμερική, οι Renault και Nissan θα διαθέσουν ένα καινούργιο pickup μοντέλο ωφέλιμου φορτίου μισού τόνου το οποίο θα εξελίξει η πρώτη και θα διατίθεται στην Αργεντινή με το εμπορικό σήμα και των δύο εταιρειών. Επίσης, θα συνεργαστούν για την εξέλιξη του νέου pickup μοντέλου ωφέλιμου φορτίου ενός τόνου που τώρα είναι είτε το Nissan Navara είτε το Renault Alaskan.

Οι δύο εταιρείες θα κατασκευάσουν και θα διαθέσουν εκεί ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μικρών διαστάσεων ο οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF-AEV», ενώ η Nissan θα κατασκευάσει στο εργοστάσιό της στο Μεξικό ένα νέο μοντέλο με το εμπορικό σήμα τής Renault. Θα είναι το πρώτο της γαλλικής εταιρείας που θα παραχθεί εκεί έπειτα από 20 χρόνια.

Renault Triber.

Τέλος, για την Ινδία ο Όμιλος Renault Alliance θα εξελίξει νέα μοντέλα στα οποία συμπεριλαμβάνεται ένα καινούργιο SUV για την εγχώρια αγορά όπως και ένα νέο μοντέλο το οποίο θα βασίζεται στο Renault Triber (μια ινδική εκδοχή τού Renault Captur) το οποίο θα έχει το εμπορικό σήμα της Nissan.

Επίσης, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν και να διαθέτουν εκεί μικρών διαστάσεων αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα φέρουν το εμπορικό σήμα και των δύο εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To XFC είναι ένα ακόμα πρωτότυπο της Mitsubishi
Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο Renault Captur
Τo Nissan Ariya e-4ORCE κόντρα στον πάγο (+video)