Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Daihatsu παρουσίασε υπερ-κατασκευή συρτάρι

Ελλάδα 14:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Daihatsu παρουσίασε υπερ-κατασκευή συρτάρι

ΝΕΑ

H Daihatsu παρουσίασε υπερ-κατασκευή συρτάρι

ΝΕΑ

Η Daihatsu παρουσίασε στη έκθεση του Τόκιο μικρά αυτοκίνητα στα οποία άλλωστε ειδικεύεται καθώς και μια έξυπνη ιδέα.

Advertisement
Advertisement

Στις 31 Ιανουαρίου 2013 η Daihatsu σταμάτησε οριστικά τη διάθεση των μοντέλων της στην Ευρώπη. Η απόφαση των στελεχών της να αποχωρήσουν από αυτή και να επικεντρωθούν σε άλλες αγορές ελήφθη έπειτα από τις μειωμένες πωλήσεις της στη Γηραιά Ήπειρο αλλά και το ενδεχόμενο να μην μπορούν οι κινητήρες της να πληρούν τις νόρμες προστασίας του περιβάλλοντος που θα ίσχυαν στην επερχόμενη δεκαετία.

Ως γνωστόν, η εταιρεία ανήκει στην Toyota και πολλές φορές τα μοντέλα της βασίζονται σε κάποια της δεύτερης. Η Daihatsu δραστηριοποιείται στην ιαπωνική αγορά δημιουργώντας μικρά σε διαστάσεις αυτοκίνητα τα οποία διεθνώς είναι γνωστά ως «Kei». Σύμφωνα με τη ιαπωνική νομοθεσία, αυτά πρέπει να έχουν μήκος έως 3,4 μέτρα, πλάτος έως 1,48 μέτρα και ύψος έως δύο μέτρα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Το ύψος τού αμαξώματος έως δύο μέτρα αφορά στις επαγγελματικές εκδόσεις των αυτοκίνητων «Kei». Βάσει αυτού, η Daihatsu θα παρουσιάσει στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο μια σειρά από νέα μικρά οχήματα μεταξύ των οποίων και το εικονιζόμενο Hijet Jumbo Extend.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για ένα όχημα το οποίο προορίζεται ως κινητό συνεργείο από ομάδες που δραστηριοποιούνται στο motorsport. Χαρακτηριστικό του είναι ότι η υπερκατασκευή τού αμαξώματος σύρεται προς τα πίσω, αυξάνοντας έτσι τον χώρο για την εκτέλεση εργασιών σέρβις ή για τη δημιουργία μακρύτερης στεγασμένης έκτασης στην οποία κάποιος μπορεί να ξαπλώσει με άνεση.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η RAM Trucks παρουσίασε στην εφετινή έκθεση CES το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο pickup όχημα 1500 Revolution στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα να εκτείνεται η καρότσα του, αυξάνοντας τη μεταφορική ικανότητά του. Λέτε η επόμενη τάση στην Αυτοκινητοβιομηχανία να είναι τα αυτοκίνητα με κατά βούληση εκτεινόμενα αμαξώματα;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σύμπραξη Suzuki, Daihatsu & Toyota για mini ηλεκτρικά βαν
Με αυτόνομα «κουτιά» στη CES η Toyota (+video)
Το Daihatsu που θα ήθελε να γίνει Land Rover

Advertisement