Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με αυτόνομα «κουτιά» στη CES η Toyota (+video)

Ελλάδα 8:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με αυτόνομα «κουτιά» στη CES η Toyota (+video)

ΝΕΑ

Με αυτόνομα «κουτιά» στη CES η Toyota (+video)

ΝΕΑ

Με τα μικρά pods που έχουν ως στόχο να δείξουν τη σχεδιαστική τάση για τις καμπίνες των οχημάτων του μέλλοντος, η Toyota δίνει δυναμικό παρόν στη φετινή CES.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota Boshoku, ως μέλος του Ομίλου της Toyota, έρχεται στη φετινή CES να δείξει την τεχνολογία της αυτόνομης μετακίνησης σε οχήματα μικροκινητικότητας.

Το πρωτότυπο που είναι γνωστό ως MX221, μας δείχνει πως θα είναι το μέλλον με την αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4 σε ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα που θα προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση του χώρου φιλοξενίας για τους επιβάτες. Είτε ως τετραθέσιο, είτε ως… χωρίς θέσεις αλλά με όλο το διαθέσιμο χώρο για διάφορα πράγματα, το μικρό MX221 προϊδεάζει εκτός των άλλων και για την αισθητική του αύριο στα μοντέλα της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, το ΜΧ221 θα προβληθεί με τέσσερις διαμορφώσεις εσωτερικού χώρου, με την ψηφιακή τεχνολογία να είναι διάσπαρτη σε κάθε μια από αυτές τις εκδοχές. Με ανακυκλώσιμα υλικά σε όλη την καμπίνα αλλά και στο αμάξωμα, το πρωτότυπο δείχνει τη διάθεση της εταιρείας για να προσφέρει ένα εναλλακτικό μέλλον στο οποίο πολύ μεγαλύτερη σημασία σε σχέση με σήμερα, θα έχει η ποιότητα του χώρου φιλοξενίας των επιβατών.

Το αμάξωμα είναι σχετικά απλό, με επίπεδες επιφάνειες, καλυμμένους τροχούς, καθώς και ηλεκτρικές συρόμενες πόρτες. Τα πλαϊνά παράθυρα είναι ταυτόχρονα και ψηφιακές οθόνες στις οποίες μπορούν να προβάλλονται είτε διαφημιστικά μηνύματα, είτε προγράμματα τηλεόρασης και ταινίες. Για επικοινωνία με τους οδηγούς (ή τους απλούς επιβάτες) άλλων οχημάτων, προσφέρονται οι επιφάνειες εμπρός και πίσω.

Εκεί προβάλλονται μηνύματα που σχετίζονται με την κίνηση του αυτόνομου οχήματος. Αν μη τι άλλο, το μέλλον έτσι όπως προδιαγράφεται στα πρωτότυπα της Toyota, είναι ενδιαφέρον και θα μας φέρει πολλά νέα στοιχεία, με γνώμονα την ασφαλέστερη μετακίνηση αλλά και το ποιοτικότερο περιβάλλον για τη φιλοξενία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota: Τελειώνουν οι καθυστερήσεις στον χρόνο παράδοσης
Το ελληνικό σούπερ Lada Niva που έχει τρελάνει τον πλανήτη!
Πώς θα διατηρήσει η Lamborghini την ταυτότητά της;

Advertisement