Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Chrysler βοηθά τα άτομα με αυτισμό (+video)

Ελλάδα 22:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Chrysler βοηθά τα άτομα με αυτισμό (+video)

ΝΕΑ

H Chrysler βοηθά τα άτομα με αυτισμό (+video)

ΝΕΑ

Ο Απρίλιος έχει προσδιοριστεί ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό και τα στελέχη της Chrysler συνέβαλαν με τον τρόπο τους.

Advertisement
Advertisement

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης η Chrysler, μεταξύ άλλων, παρουσίασε ένα Pacifica το εσωτερικό τού οποίου περιλαμβάνει εξοπλισμό που συμβάλλει στην ανετότερη μετακίνηση ατόμων με αυτισμό.

Το Pacifica είναι ένα οικογενειακό μοντέλο το οποίο διατίθεται στις ΗΠΑ. Το ενός όγκου αμάξωμά του, με τις συρόμενες πλαϊνές πίσω πόρτες και τα σχετικά ψηλά τοποθετημένα καθίσματα είναι θετικά στοιχεία για τη μετακίνηση των επιβατών.

Οι άνθρωποι τής Chrysler συνεργάστηκαν με τα μέλη της Αμερικανικής Εταιρείας Αυτισμού και δημιούργησαν ένα ειδικό πακέτο εξοπλισμού για το μοντέλο η οποία προορίζεται για να προκαλεί λιγότερο άγχος στη μετακίνηση ατόμων που έχουν κάποια διαταραχή του φάσματος αυτισμού.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη διαμόρφωση στο εσωτερικό του οχήματος ονομάστηκε «Calm Cabin» και περιλαμβάνει κουβέρτες βαρύτητας, μαλακά σε αίσθηση μαξιλάρια και μαλακό στην αφή κάλυμμα για τις ζώνες ασφαλείας.

Πέραν αυτών, διατίθενται επίσης μάρσιππος για την πλάτη των εμπρός καθισμάτων στον οποίον τακτοποιούνται αντικείμενα και ασύρματη συσκευή για την ηρεμία μέσω φωτοθεραπείας και ηχοθεραπείας. Αυτή φωτίζεται σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα και εκπέμπει 15 διαφορετικούς ήχους.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, το εξοπλιστικό πακέτο θα είναι διαθέσιμο από την Chrysler εντός της άνοιξης για όσους ενδιαφέρονται. Μάλιστα, κάποιος θα μπορεί να αποκτήσει όποια από τα στοιχεία τού εξοπλισμού επιθυμεί και όχι το σύνολό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Chrysler Airflow Concept στην CES
Το υπερσπάνιο turbine car που «έκαιγε»… τεκίλα
Το… disc player του 1956 από τη Dodge

Advertisement