Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το… disc player του 1956 από τη Dodge

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το… disc player του 1956 από τη Dodge

ΝΕΑ

Το… disc player του 1956 από τη Dodge

ΝΕΑ

Έχουν περάσει σχεδόν 64 χρόνια και όμως αυτό το ηχοσύστημα μπορεί να σας εντυπωσιάσει.

Advertisement
Advertisement

Πολύ καλά καταλάβατε και από τον τίτλο. Το 1956 η Chrysler παρουσίασε ένα ηχοσύστημα για τα αυτοκίνητά της, στο οποίο μπορούσαν να τοποθετηθούν βινύλια διαφόρων διαμέτρων.

Το σύστημα βρισκόταν κάτω από το ταμπλό και μπορούσε να αναπαράγει 45 λεπτά μουσικής ή μιας ώρας ομιλία και από τις δύο πλευρές. Το “δισκόφωνο” κατασκευαζόταν από την εταιρεία CBS Laboratories, ως ένα μουσικό αξεσουάρ των αυτοκινήτων της Plymouth, Dodge, DeSoto, Chrysler και Imperial.

Το Highway Hi-Fi συνδεόταν μέσω ενός καλωδίου με το ηχείο του αυτοκινήτου, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ολόκληρο το σύστημα βρίσκεται σε μια ειδική αντικραδασμική θήκη, έτσι ώστε να αποφεύγεται η αναπήδηση της… βελόνας. Δηλαδή, όποια και να ήταν η κλίση του αυτοκινήτου και η ταχύτητα του, δεν θα υπήρχαν “κενά” στην αναπαραγωγή του τραγουδιού.

Advertisement
Advertisement

Βλέποντας ένα τέτοιο ηχοσύστημα αυτοκινήτου σχεδόν 64 χρονών, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Πλέον, τα CD και τα στικάκια παραμελούνται δίνοντας χώρο στο streaming μουσικής από γνωστές πλατφόρμες.

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα: Χαμός με τα ηλεκτρικά ποδήλατα -Τα SOS!

Advertisement

Η σημασία της αεροδυναμικής στο VW ID.4

Χιλιάδες νέους πελάτες φέρνει το ID.3 στη VW

Advertisement