Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Chrysler Airflow Concept στην CES

Ελλάδα 22:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Chrysler Airflow Concept στην CES

Mobility

Το Chrysler Airflow Concept στην CES

Mobility

Η Chrysler παρουσιάζει το Airflow Concept στη φετινή CES, θέλοντας να δείξει στον κόσμο πως είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις του ηλεκτρικού μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας θα φτάσει στην αγορά το 2025 και στη συνέχεια, κάθε Chrysler που θα παρουσιάζεται θα είναι μόνο ηλεκτρικό.

Η CES 2022 μπορεί να είναι εν μέρει εικονική αλλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούν να παρουσιάζουν τα σχέδιά τους για το εγγύς μέλλον, έστω και εξ αποστάσεως. Το πρωτότυπο Airflow της Chrysler, δείχνει τις προθέσεις της Αμερικάνικης εταιρείας του Ομίλου Stellantis, η οποία έχει χρονοδιάγραμμα παρουσίασης του πρώτους της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου το 2025, με στόχο μέχρι το 2028 να έχει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με το όνομα του πρωτοτύπου που μας έρχεται από τη δεκαετία του 1930, το Airflow είναι ένα crossover που μας δίνει μια εικόνα από το μέλλον της Chrysler. Το πρώτο βήμα στην πορεία της Chrysler προς την ηλεκτροκίνηση, είναι η υιοθέτηση και χρήση της πολύ δυναμικής πλατφόρμας STLA. Είναι μια αρθρωτή αρχιτεκτονική που μπορεί να υποστηρίξει μια σειρά από μοντέλα διαφορετικών διαστάσεων. Στην προκειμένη περίπτωση, το Airflow θα βασιστεί στην Medium εκδοχή της πλατφόρμας, σε αυτή που αφορά τα μεσαίου μεγέθους μοντέλα.

Η Chrysler για το Airflow, αναμένει μια θεωρητική αυτονομία μεταξύ 560 και 650 χιλιομέτρων με μια φόρτιση. Το μοντέλο θα είναι τετρακίνητο, με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα) απόδοσης 201 ίππων από τον καθένα.  Για την εφαρμοσμένη τεχνολογία στο μοντέλο, η Chrysler είχε νωρίτερα μέσα στο 2021 ανακοινώσει πως θα υποστηρίζει έως και 400 volt με την κορυφαία πρόταση που θα έχει διαθέσιμη, να είναι στα 800 volt. Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει επίσης ότι η πλατφόρμα είναι ικανή να υποστηρίξει μεγαλύτερες και πιο ισχυρούς κινητήρες, καθιστώντας την προοπτική παρουσίασης ενός οχήματος υψηλής απόδοσης πολύ πιθανή.

Advertisement

Το Chrysler Airflow θα μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις over-the-air για να διατηρεί τη διεπαφή με το χρήστη και την τεχνολογία, ενημερωμένη περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της αγοράς. Στο ταμπλό, το STLA SmartCockpit βασίζεται στην αρχιτεκτονική του εγκεφάλου, διαθέτει ξεχωριστή οθόνη για κάθε επιβάτη προσφέροντάς του έτσι τη δυνατότητα ανεξάρτητης ψυχαγωγίας, ενώ με την ενσωματωμένη κάμερα σε κάθε μία από αυτές, ο επιβάτης κάθε θέσης θα μπορεί να κάνει video-κλήσεις και να συμμετέχει σε σύσκεψη εν κινήσει.

Χάρη σε μια συνεργασία με την BMW, το Chrysler Airflow concept διαθέτει την τεχνολογία STLA AutoDrive, που αφορά στην αυτόνομη μετακίνηση επιπέδου 3– ένα σύστημα πιο προηγμένο σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά που προσφέρονται στην αγορά των ΗΠΑ σήμερα. Αναμφίβολα, η παρουσίαση του Airflow στην τελική του μορφή για την προώθησή του στην παραγωγή, θα είναι ένα τεράστιο βήμα για την επάνοδο της Chrysler που αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, έχοντας στη γκάμα της μόλις δύο μοντέλα– και αυτά αρκετά «γερασμένα».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νωρίτερα θα κλείσει τις πύλες της η φετινή CES
Η Apple αγόρασε κέντρο δοκιμών της Chrysler;
Η Chrysler επιστρέφει στην παλιά της δόξα

 

Advertisement