Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Bugatti τιμά τον αρχισχεδιαστή της (+video)

Ελλάδα 5:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Bugatti τιμά τον αρχισχεδιαστή της (+video)

ΝΕΑ

H Bugatti τιμά τον αρχισχεδιαστή της (+video)

ΝΕΑ

Για 19 χρόνια, το χέρι του Achim Anscheidt καθοδηγούσε τη σχεδίαση της Bugatti. Ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας αναλάβει ως διευθυντής σχεδιασμού το 2004, η θητεία του ξεκίνησε με την κυκλοφορία της Veryon και θα τελειώσει λίγο πριν αποσυρθεί και η Chiron.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συγκέντρωσε ένα αξιοζήλευτο χαρτοφυλάκιο σπάνιων, ακόμη και μεμονωμένων υπεραυτοκίνητων με το σήμα της Bugatti.

Ως ένα φόρο τιμής για τη συνεισφορά του, η Bugatti δημιούργησε ένα σύντομο, αλλά πολύ ωραίο βίντεο που παρουσιάζει τη δουλειά του. Καθώς  οι Veyron και Chiron μεταμορφώνονται μέσα από διάφορες ειδικές εκδόσεις και μεμονωμένα μοντέλα, παρακολουθούμε, μέσα από το βίντεο, στενά αυτές τις μεταβάσεις. Υπάρχουν και μερικές εκπλήξεις.

Advertisement
Advertisement

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Advertisement

Αυτό συμβαίνει γιατί ο Anscheidt δεν εργάστηκε απλώς στην παραγωγή supercars. Ξεκινώντας με τη Veyron Grand Sport, το βίντεο περνάει από τις Super Sport και Grand Sport Vitesse, αλλά δεν πηγαίνει κατευθείαν στη Chiron. Για να μην ξεχάσουμε την τετράθυρη, τετραθέσια Galibier του 2009, που έμοιαζε πολλά υποσχόμενη αλλά δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή.

Προφανώς, η μητρική εταιρεία της Bugatti, Volkswagen, δεν πίστεψε ποτέ το project, όπως και στην περίπτωση του ενδιαφέροντος concept car Atlantic, οπότε ο Anscheidt συνέχισε με την Chiron. Που αποτελεί και το «κύκνειο άσμα» του στην εταιρεία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το ρολόι είναι μοναδικό και κοστίζει όσο μια Bugatti!
Τι κρύβει ο αντικαταστάτης της Bugatti Chiron;
H Bugatti Bolide έδωσε… πόνο στο Goodwood (+video)