Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Bugatti Bolide έδωσε… πόνο στο Goodwood (+video)

Ελλάδα 12:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Bugatti Bolide έδωσε… πόνο στο Goodwood (+video)

ΝΕΑ

H Bugatti Bolide έδωσε… πόνο στο Goodwood (+video)

ΝΕΑ

Δείτε και κυρίως ακούστε το εκπληκτικό υτεραυτοκίνητο των 1.600 ίππων, στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Advertisement
Advertisement

Ένα μήνα αφότου η έκδοση παραγωγής της Bugatti Bolide έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στο Le Mans, το υπεραυτοκίνητο μόνο για πίστα ανέβηκε στο λόφο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, στην πρώτη του έξοδο σε βρετανικό έδαφος.

Η μαύρη Bolide οδηγήθηκε από τον επικεφαλής δοκιμαστή της Bugatti, Άντι Ουάλας, ο οποίος διαδραματίζει αναπόσπαστο ρόλο στην ανάπτυξη όλων των μοντέλων που βγαίνουν από το εργοστάσιο του Μόλσχαϊμ.

Όπως μπορούμε να δούμε από το επίσημο βίντεο, αυτό ήταν περισσότερο μια… κοσμική εμφάνιση με τον Ουάλας, ολοκληρώνει εμφατικά την ανάβαση, χωρίς να ρισκάρει στην βρεγμένη άσφαλτο.

Advertisement
Advertisement

Ο ήχος γρύλισμα του τετρα-turbo κινητήρα W16 8,0 λίτρων της Bugatti, στην αγωνιστική έκδοση της Bolide είναι εξαιρετικά μοναδικός, μεταξύ των υπεραυτοκίνητων, κυρίως επειδή δεν συμμορφώνεται με κανέναν κανονισμό.

Ο κινητήρας που είναι τοποθετημένος στο κέντρο αποδίδει 1.600 ίππους, ενώ το ίδιο το όχημα ζυγίζει 1.450 κιλά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Bolide είναι η πιο ακραία Bugatti που έχει κατασκευαστεί ποτέ και βασίζεται στο μονοκόκ σασί που προέρχεται από τη Chiron. Περιορίζεται σε μόνο 40 μονάδες παραγωγής, για την έκδοση πίστας και αμάξωμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο! Έβαλε λάθος τροχούς σε Bugatti των 440 χλμ/ώρα!
H Bugatti χτίζει το μέλλον της
Ιδιοκτήτες Bugatti «ξεκαπνίζουν» τα αυτοκίνητά τους! (+video)