Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κρύβει ο αντικαταστάτης της Bugatti Chiron;

Ελλάδα 13:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κρύβει ο αντικαταστάτης της Bugatti Chiron;

ΝΕΑ

Τι κρύβει ο αντικαταστάτης της Bugatti Chiron;

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα που θα εμφανιστούν στα επόμενα χρόνια είναι το επόμενο hypercar της Bugatti.

Advertisement
Advertisement

H εποχή της εμβληματικής Bugatti Chiron αναμένεται να τελειώσει σύντομα, με ολοκλήρωση και των τελευταίων ειδικών μοντέλων.

Από εκεί και μετά, θα ξεκινήσει η αναμονή για την παρουσίαση του νέου hypercar της εταιρίας, το οποίο βρίσκεται ήδη στο στάδιο της εξέλιξης και το πιθανότερο είναι να παρουσιαστεί το 2024.

Το μοντέλο της επόμενης γενιάς θα σηματοδοτήσει και το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την εταιρία, καθώς θα αποχωρήσει ο Achim Anscheidt, διευθυντής σχεδιασμού της Bugatti από το 2004.

Advertisement
Advertisement

Η Bugatti ανακοίνωσε την αποχώρηση του Anscheidt, τιμώντας τον άνθρωπο που επέβλεψε ειδικές εκδόσεις της Veyron όπως η Super Sport, η Grand Sport Vitesse και η Hermès, μεταξύ άλλων.

Ήταν επίσης ο επικεφαλής πίσω από τα concept της Bugatti που δεν μπήκαν στην παραγωγή, κυρίως της τετράθυρης, τετραθέσιας Galibier. Φυσικά, υπάρχει επίσης η Chiron και η πληθώρα των ειδικών μοντέλων όπως τις Centodieci, Bolide, Divo, Mistral και το μοναδικό La Voiture Noire.

Η κληρονομιά του, τουλάχιστον σχεδιαστικά, θα συνεχιστεί με τον διάδοχο της Chiron. Σύμφωνα με τηνg Buatti, βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια και θα αποκαλυφθεί το 2024.

Advertisement

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει επίσης ότι θα έχει κάποια μορφής ηλεκτρική υποβοήθηση, αν και δεν θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρική.

Η επόμενη Bugatti θα ενσωματώσει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης και μένει να δούμε αν θα έχει τον κινητήρα W16. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι το πάνω χέρι θα έχει το νέο αφεντικό της εταιρίας, ο Rimac, η εταιρία του οποίου έχει συγχωνευθεί με την Bugatti.

Advertisement

Πάντως η εταιρία δεν σκοπεύει να κατασκευάσει ένα καθαρόαιμο σπορ δρόμου, αλλά να συνεχίσει την πορεία που έχει μέχρι σήμερα, δημιουργώντας το απόλυτο GT δρόμου, με επιδόσεις και πολυτέλεια που δεν θα υπάρχει αντίστοιχο σε αυτοκίνητο παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Bugatti Bolide έδωσε… πόνο στο Goodwood (+video)
«Διαστημική» κόντρα: 1.600 εναντίον… 37.000.000 ίππων! (Video)
H Bugatti χτίζει το μέλλον της

 

Advertisement