Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Bugatti χτίζει το μέλλον της

Ελλάδα 15:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Bugatti χτίζει το μέλλον της

ΝΕΑ

H Bugatti χτίζει το μέλλον της

ΝΕΑ

Τα μοντέλα της Bugatti έχουν ξεχωριστή θέση και στη σύγχρονη ιστορία. Αυτό σκοπεύουν να διατηρήσουν και στην καινούργια εποχή της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη Bugatti είναι ένα δύσκολο επιχειρηματικό σχέδιο. Πρέπει να συνδυαστούν αποτελεσματικά πολλοί παράγοντες, συχνά αλληλοσυγκρουόμενοι μεταξύ τους.

Άλλωστε, ο κορυφαίος κατασκευής επανήλθε στο αυτοκινητικό προσκήνιο έπειτα από την επιμονή ενός ανθρώπου (του Φέρντιναντ Πίεχ), με «άπειρη» πρόσβαση σε πόρους και με την επίλυση δύσκολων προβλημάτων έπειτα από έντονη προσπάθεια.

Το ίδιο χρειάζεται να γίνει και τώρα, υπό το πρίσμα εξέλιξης και δημιουργίας του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην ιστορία της Bugatti Automobiles. Η απόφαση γι’ αυτό έχει ληφθεί και πλέον απομένει να δούμε πότε θα υλοποιηθεί.

Advertisement
Advertisement

Πρωτίστως, χρειάζεται να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την παραγωγή του πρώτου αντίστοιχου μοντέλου ή και όλων όσων ακολουθήσουν αυτού. Έτσι, τα στελέχη της Bugatti Automobiles αποφάσισαν να επενδύσουν στη δημιουργία ενός νέου «Ατελιέ».

Οι καινούργιες εγκαταστάσεις θα αρχίζουν να κατασκευάζονται στο Molsheim, στην ιστορική έδρα της γαλλικής εταιρείας, πλάι στις υπάρχουσες.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, η εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2024 και θα καταλαμβάνουν εμβαδόν 2.120 τετραγωνικών μέτρων όταν ολοκληρωθούν. Ο Κριστόφ Πισόν, Πρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Η κατασκευή του καινούργιου κτηρίου στο Molsheim, στον χώρο όπου είναι το σπίτι μας, συνδέεται άμεσα με την επέκταση των μοντέλων μας».

Advertisement

Όπως είναι γνωστό, η βάση για τη δημιουργία της πρώτης αμιγώς ηλεκτροκίνητης Bugatti θα προέλθει από τη Rimac, με την οποία έχουν την ίδια επιχειρηματική σκέπη.

Τέλος, στις καινούργιες εγκαταστάσεις, εκτός από το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα κατασκευάζονται τόσο η Mistral όσο και η Bolide, οι οποίες έχουν τον W16 κινητήρα. Χάρη στης δημιουργία τους, ως το 2027 η Bugatti θα αυξήσει το εργατικό δυναμικό της κατά 50%, συγκριτικά με τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδιοκτήτες Bugatti «ξεκαπνίζουν» τα αυτοκίνητά τους! (+video)
Οι μοναδικές Bugatti που επέστρεψαν στο Molsheim
Η Bugatti Bolide στην τελική ευθεία

Advertisement