Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bugatti Divo: Από το Molsheim στην πίστα (video)

Ελλάδα 1:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bugatti Divo: Από το Molsheim στην πίστα (video)

ΝΕΑ

Bugatti Divo: Από το Molsheim στην πίστα (video)

ΝΕΑ

Το γαλλικό κομψοτέχνημα των 5 εκατ. ευρώ παράγει 1.500 άλογα και επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 2,4 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Η Bugatti έχει τον τρόπο να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, την ίδια ώρα που βλέπει τα μοντέλα της να γίνονται πρώτο θέμα στον αυτοκινητικό Τύπο. Απαράμιλλη πολυτέλεια, εξωφρενικές επιδόσεις, επιβλητική εμφάνιση και μηχανολογική αρτιότητα είναι μόλις μερικά από τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει σε υπερθετικό βαθμό οτιδήποτε έχει τη σφραγίδα της φίρμας από το Molsheim.

Εξαίρεση δεν θα μπορούσε ν’ αποτελέσει η Bugatti Divo ένα hypercar των 40 μόλις μονάδων, το οποίο ήδη έχει κάνει φτερά. Όσον αφορά τους κατόχους της, αυτοί χρειάστηκε να βγάλουν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς πέντε (5) εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Το γαλλικό hypercar παρουσιάστηκε το 2018, φιγουράροντας ως μια εξαγριωμένη Chiron, ντυμένη με ένα αεροδυναμικό bodykit, για την παραγωγή μεγάλων δόσεων κάθετης δύναμης.

Πηγή «ζωής» της Divo είναι o quad-turbo W16 των 8.000 κ.εκ. που παράγει 1.500 PS και 1.600 Nm ροπής, επιτρέποντάς της να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 2,4 δλ., όταν η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 380 χλμ./ώρα.

Σημειώνεται πως η ονομασία Divo προέρχεται από τον ομώνυμο Γάλλο οδηγό που στα τέλη της δεκαετίας του κέρδισε δύο φορές το Targa Florio με τα χρώματα της Bugatti.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτοιμη η Bugatti La Voiture Noire των 11 εκατομμυρίων
Η Bugatti Chiron της Hermes
Σπάνια αγωνιστική Bugatti EB110 Sport Competizione πατά και πάλι σε πίστα

Advertisement