Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Πόσο κοστίζει η αλλαγή μπουζί στη Bugatti Veyron;

Ελλάδα 19:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Πόσο κοστίζει η αλλαγή μπουζί στη Bugatti Veyron;

ΝΕΑ

Απίστευτο: Πόσο κοστίζει η αλλαγή μπουζί στη Bugatti Veyron;

ΝΕΑ

Θα χρειαστεί να πληρώσετε όσο για ένα ολόκληρο αυτοκίνητο και σας μένουν και ρέστα!

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι ότι τα πλούτη και τα hypercars δεν φέρνουν την ευτυχία. Και αν βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να χρειαστεί να αλλάξετε τα μπουζί και τα καλώδια στη Veyron σας, μάλλον θα σας φανεί και εσάς παράξενο το πόσο κοστίζει μία τόσο απλή διαδικασία. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πολύ ειδικό αυτοκίνητο, με έναν ακόμα πιο ειδικό κινητήρα W16.

Σε ανάρτηση που έγινε στο Reddit ο ιδιοκτήτης μιας Veyron μας λέει ότι παρατήρησε μία δυσλειτουργία στον κινητήρα, και βρήκε κάποιο πρόβλημα σε δύο κυλίνδρους.

Τελικά, χρειάστηκε να αλλάξει όλα τα μπουζί και τα καλώδια τους. Το κάθε μπουζί κοστίζει στην Αμερική 730 δολάρια. Τα καλώδια φθάνουν στα 170 δολάρια το καθένα, έστω και αν ακριβώς τα ίδια τα πουλά η VW μόνο για 18 δολάρια το ένα.

Advertisement
Advertisement

Η όλη διαδικασία κόστισε στον ιδιοκτήτη πάνω από 20.000 δολάρια, μαζί με τα εργατικά. Τα οποία είναι ιδιαίτερα ακριβά, καθώς πρόκειται για μία πολύ δύσκολη διαδικασία.

Ουσιαστικά πρέπει να “γδυθεί” όλο το πίσω μέρος του αμαξώματος, εκτός από τον προφυλακτήρα, ενώ ο μηχανικός πρέπει να κρέμεται πάνω από τον κινητήρα για να μπορεί να έχει πρόσβαση.

Στη συνέχεια πρέπει να αφαιρεθούν διάφορα τμήματα έτσι ώστε ο μηχανικός να μπει στην “άβυσσο” του κινητήρα. Η όλη διαδικασία κρατά περίπου 40 με 50 ώρες αν αφαιρεθεί ο κινητήρας ή περίπου 35 ώρες αν γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Bugatti Bolide στην τελική ευθεία
Η Bugatti ανακατασκευάζει τις θρυλικές Veyron
Πώς θα σας φαινόταν ένα βαν Bugatti;