Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κοινό έχει η Bugatti Mistral και το… Jurassic Park;

Ελλάδα 14:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι κοινό έχει η Bugatti Mistral και το… Jurassic Park;

ΝΕΑ

Τι κοινό έχει η Bugatti Mistral και το… Jurassic Park;

ΝΕΑ

Η Bugatti Mistral έχει κρυμμένη μία έκπληξη από το παρελθόν της στον επιλογέα ταχυτήτων με τη μορφή… απολιθώματος από το Jurassic Park.

Advertisement
Advertisement

Ο εμβληματικός «Dancing Elephant» της Bugatti επιστρέφει, καλυμμένος με κεχριμπάρι.

Η Bugatti Mistral έχει πάνω της πολλά πράγματα, αλλά η χαμηλή τιμή αγοράς δεν είναι ένα από αυτά. Αυτό το υπεραυτοκίνητο αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ συγκέντρωσε τεράστιο πλήθος στο The Quail, Motorsports Gathering, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Monterey της Καλιφόρνια, ως το τρίτο αυτοκίνητο στη σειρά… περιορισμένων μοντέλων της Bugatti μαζί με τα Divo και Bolide. Σε αντίθεση με τα άλλα δύο, η Mistral είναι η πρώτη δημιουργία βασισμένη στην Chiron χωρίς οροφή.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Σχεδιασμού της Bugatti, Frank Heyl δήλωσε ότι οι πελάτες παρακαλούσαν την αυτοκινητοβιομηχανία για ένα ανοιχτό μοντέλο που θα βασιζόταν στην πλατφόρμα Chiron.

Advertisement
Advertisement

Η Bugatti κατασκεύασε μία roadster Veyron προς το τέλος της παραγωγής της, με μεγάλη επιτυχία. Γιατί να μην κάνει το ίδιο και με τη Chiron; Αλλά χρειάστηκαν πολλά περισσότερα από ένα… κόφτη για να αφαιρεθεί η οροφή μιας Chiron. Η ανοιχτή σχεδίαση, αποτελεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους πελάτες που θέλουν μία νέα Mistral. Όμως, αυτή δεν είναι η μοναδική λεπτομέρεια στις 99 που θα παραχθούν.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες βρίσκεται στην καμπίνα. Στην πραγματικότητα, αυτό το μικροσκοπικό στοιχείο είναι ελάχιστα ορατό, εκτός αν γνωρίζετε που ακριβώς να κοιτάξετε. Κρυμμένο στο πίσω μέρος του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων υπάρχει ένα κεχριμπαρένιο ένθετο με ένα μικρό γλυπτό ελέφαντα που χορεύει. Σαν το κεχριμπαρένιο κουνούπι/απολίθωμα στο μπαστούνι του John Hammond, χαρακτήρα/δημιουργού του Jurassic Park.

Advertisement

«Αν κοιτάξετε προσεκτικά, ο επιλογέας ταχυτήτων έχει ένα πορτοκαλί ένθετο, και υπάρχει ένας ελέφαντας εκεί», δήλωσε ο Heyl και πρόσθεσε: «Ο Ettore Bugatti είχε έναν αδερφό, τον Rembrandt Bugatti. Ο Rembrandt ήταν γλύπτης και καλλιτέχνης, σμίλευε ζώα και ήταν αυτός που δημιούργησε τον ελέφαντα, που χόρευε για τον κόσμο και στόλιζε το μπροστινό μέρος της Bugatti Royale. Οπότε σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να το βάλουμε στον επιλογέα ταχυτήτων».

Advertisement

Ο μικροσκοπικός ελέφαντας είναι μόνο μια μικρή λεπτομέρεια σε μια λίστα από αυτές όπως: Το φωτιζόμενο λεκτικό σήμα «BUGATTI» στο πίσω μέρος και τα κάθετα τοποθετημένα φωτιστικά σώματα. Καθώς η Bugatti εγκαταλείπει τον κινητήρα W16 στην πορεία προς την ηλεκτροδότηση, η Mistral είναι κάτι ξεχωριστό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένας Πρίγκιπας προκαλεί πανικό με τη Bugatti Divo (+video)
Επίσημο: Αυτή είναι η Bugatti W16 Mistral των 5 εκατομμυρίων!
Ένα εκατομμύριο ευρώ για μία Bugatti του 1927 (+video)