Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H BMW ξεκίνησε τις δοκιμές της υδρογονοκίνητης X5

Ελλάδα 1:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BMW ξεκίνησε τις δοκιμές της υδρογονοκίνητης X5

Mobility

H BMW ξεκίνησε τις δοκιμές της υδρογονοκίνητης X5

Mobility

To πρωτότυπο i Hydrogen NEXT αναμένεται να πάρει τον δρόμο της περιορισμένης παραγωγής μέσα στο 2022.

Advertisement
Advertisement

Συγκρίνοντας τα συμβατικής τεχνολογίας ή υβριδικής τεχνολογίας οχήματα με αυτά που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, τα τελευταία σπανίζουν, καθώς λίγοι είναι ουσιαστικά οι κατασκευαστές που τα διαθέτουν στο ευρύ κοινό, όπως οι Honda, Hyundai και Toyota.

Στις παραπάνω έρχεται να προστεθεί τώρα και η BMW, με τον Βαυαρό κατασκευαστή να ετοιμάζεται να προσφέρει στην αγορά, το πρώτο ουσιαστικά μοντέλο παραγωγής, που βασίζεται στην X5 και φέρει την κωδική ονομασία i Hydrogen NEXT. Το συγκεκριμένο όχημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2019 και σύμφωνα με την εταιρεία, τα πρώτα μοντέλα έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης σε δημόσιους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Το i Hydrogen NEXT βασίζεται ουσιαστικά στη X5 και χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου που αποτελούν προϊόν συνεργασίας του Γερμανού κατασκευαστή με την Toyota. Διαθέτει δύο δεξαμενές αποθήκευσης υδρογόνου από CFRP, με συνολική χωρητικότητα έξι κιλά. Σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό σύστημα των 170 PS, η συνδυαστική απόδοση φτάνει αντίστοιχα τους 374 PS.

Ο υπεύθυνος εξέλιξης της εταιρείας, Frank Weber δήλωσε: «Η λύση της υδρογονοκίνησης μπορεί να αποτελέσει μία πρώτης τάξεως εναλλακτικό τρόπο μετάδοσης της κίνησης, ιδιαίτερα σε μεγάλων διαστάσεων SUV. Για αυτόν τον λόγο οι δοκιμές εξέλιξης ενός τέτοιου οχήματος αποτελεί ορόσημο ορόσημο σε ότι αφορά τις προσπάθειες έρευνας και εξέλιξης».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το σχέδιο για την υδρογονοκίνηση στην Ελλάδα
Volvo και Daimler ποντάρουν στις κυψέλες υδρογόνου
Πώς ακούγεται ο νέος κινητήρας υδρογόνου της Toyota; (+video)

Advertisement